Rekord, alltså. Självklart var QX nyfikna på vad de blivande tv-favoriterna är för några så vi kollade läget med Fabian, Priya och Ragnar inför premiären ikväll kl.21.00 i TV4!

Namn: Fabian Thingwall
Ålder: 35
Bor: Stockholm
Yrke: Läkare
Civilstånd: I förhållande.
Intressen: Jag hänger med familj och min kille, reser, tränar och gör sånt de flesta gör. Jag har alltid dansat  och hållit på med sporter, men nu blir det mest gym och löpning.
Personlig sak i Robinson (och varför): Öronproppar, sömnen är viktig för mig och jag har svårt att sova om folk för oväsen.
Favoritdeltagare från tidigare år i Robinson: Jag har faktiskt inte kollat de senaste åren. Däremot såg jag det på 90-talet och kommer ihåg Alexandra och Martin. Jag säger nog Emma Andersson för hon gjorde en cool karriär det där.
Hur definierar du dig, homo, bi eller Queer?
– Homosexuell.

Beskriv dig själv lite kort!
– Jag är en ganska lugn, stabil, snäll och sansad person med mycket humor, och ironi. Sen kan det vara kaos inuti men det syns inte.

Varför sökte du?
– Jag har sökt en gång tidigare, men såg inte kallelsen eftersom den kom via messenger. Så jag gav det en chans till och skickade en dryg liten video (skrattar). De ringde måndagen efter.

Är du överraskad att ni var fler som var HBTQ?
– Ja faktiskt. När jag kom med tänkte jag att ”jaha, nu blir jag gaykillen”. Så jag var positivt förvånad att vi var fler. Sen började jag tänka att de måste ha en tanke med det. Hade de tänkt att jag och Ragnar skulle få ihop det? Jag hade ju visserligen träffat min kille då, men vi var inte officiella och jag hade inte berättat om honom.

Vad överraskade dig mest under inspelningarna?
– Jag tänkte att det skulle vara med action. Det var mycket väntan både före och innan tävlingarna så man blev lite loj.  Jag tyckte inte att hungern var så farlig, den var värst de fem första dagarna. Jag blev snarare överraskad att jag inte var hungrig.

Fick du användning för dina läkarkunskaper?
– Nej, ingenting. Jag bestämde mig att jag inte skulle åka dit som mitt yrke.

Du hamnade i lag syd, var det bra?
– Det var bra i den meningen att vi var fysiskt starka. Det såg vi innan vi ens tävlade. Men det var lite negativt för min del då jag hamnade i bakgrunden bakom alfa-hannar och alfa-honor som tog mycket plats. Så med facit hand hade jag nog passat bättre i andra laget.

Vad saknade du mest?
– Jag saknade inte så mycket. Men främst att kunna ventilera med min familj, att kunna prata med någon utan att bli huggen i ryggen, eller tänka att de har en agenda. Man är lite paranoid.

Beskriv dig själv på ön med ett ord:
– Sansad.

@fabianthingwall

Namn: Priya Svang
Ålder: 26
Yrke: Förskollärare
Bor: Mölndal, men kommer från Dals Ed.
Civilstånd: Singel.
Intressen: Tidigare har jag spelat fotboll, men nu blir det mest gym. Jag spelar gitarr, sjunger och skriver låtar, och just nu håller jag på med en Robinson-låt som ni kommer att få höra senare i vår.
Personlig sak i Robinson (och varför): Tandborste. Jag fick problem med en visdomstand innan vi åkte och ville inte att det skulle bli värre. Och jag fick inte ta med liggunderlag eller pressening…
Favoritdeltagare från tidigare år i Robinson: Linn som var med i fjol. Jag gillar folk som är sig själva.
Hur definierar du dig, homo, bi eller Queer? Homo.

Beskriv dig själv lite kort!
– En energisk öppen person som är impulsiv och gillar att stå i centrum. Jag har aldrig sökt till Robinson tidigare och sökte bara på skoj. Det var ju verkligen min grej: Att träffa nya människor, resa och tävla.

Är du överraskad att ni var fler som var HBTQ?
– Ja, jag kanske trodde det skulle vara nån men tre! Ragnar var väldigt öppen och vi klickade snabbt. Efter ett par dagar blev vi bra vänner och sov alltid bredvid varann.

Vad överraskade dig mest under inspelningarna?
– Att vi absolut inte får någon mat. Jag var beredd på svält, men att det skulle vara så här fruktansvärt… Men jag tror vi klarade det rätt bra. Och alla som är med är starka personligheter, mycket ”me myself and I”. Men  vi hade kul och peppade varandra.

Har det varit svårt att hålla tyst om att du var med och hur det gick?
– Speciellt för mig som är pratkvart. Det är så svårt att vara tyst eftersom man har så oändligt mycket sjuka minnen.

Vad saknade du mest?
– Mat, utan tvekan. Toabesöken… det var misär… Och att man har ju samma kläder varje dag och kan inte tvätta sig riktigt.

Beskriv dig själv på ön med ett ord:
– Energisk.

@priyasvang

Namn: Ragnar Westberg Martinez
Ålder: 22
Yrke: Dansare
Civilstånd: Singel
Intressen: Träning, mat och privatekonomi.
Personlig sak i Robinson (och varför): Engångskamera, för att det är en upplevelse som jag förmodligen bara får en gång och jag ville kunna dokumentera min resa i stillbilder.
Favoritdeltagare från tidigare år i Robinson: Désirée Steno
Hur definierar du dig, homo, bi eller Queer: Bög

Beskriv dig själv lite kort! Glad och rolig kille som kan ge dig en ”read” på beställning. Född i Cannes, uppvuxen i Mellansel och utbildad i Stockholm så blandar från lyx- till friluftsliv, och mina vänner skulle beskriva mig som den sportiga divan.

Är du överraskad att ni var fler som var HBTQ?
– Det var lite väntat med tanke på vissa frågor som hade ställts under castingprocessen. Det var dock kul att vi var fler då det ger en mer sanningsenlig bild av hur samhället ser ut i dag.

Tänkte du att det fanns en baktanke med en till bög, som att de ville få ihop dig med Fabian?
– Det fanns garanterat en baktanke med att ha med två bögar i programmet. Vad som däremot händer mellan mig och Fabian under Robinson får jag tyvärr inte svara på, men jag kan säga att vi har nära kontakt i dag.

Vad överraskade dig mest under inspelningarna?

– Det som förvånade mig mest var hur lite som faktiskt gick att äta på ön. Jag har aldrig varit beroende av mat, på gott och ont. Den största skillnaden var hur matt och orkeslös jag blev, men humöret är ingenting jag tappar på grund av mat. Jag livnär mig mycket på möten och det fanns så många intressanta att lära känna så jag bara lapade i mig.

Vad saknade du mest?
– Jag saknade nog mest att kunna få höra av mig till mina nära och kära då jag är väldigt familjekär.

Beskriv dig själv på ön med ett ord:
– Skön.

Jag älskar när du i andra avsnittet säger att ”alla sätt att ligga är bra”, hur ser liggandet ut för tillfället?
– Jag har inte fått så många tillfällen till att få vara varken stora eller lilla skeden, så jag hade inte tackat nej till någon att öva med…

@ragnarwm