Berätta lite om Global Melting Love!
– Låten handlar om hur relationen till det vi älskar förstörs. Det kan vara om relationer, men symboliskt sätt så är det pekat mot vår globala värld som håller på att smälta av all lyx, hat, vardag vi lever i och som vi blundar för. Den passar bra i dessa tider då allt kretsar omkring hur vi tar hand om vårt globala samhälle i samband med miljön och Corona och så.

Vilka har du jobbat med?
– Jag började med att jobba med Jonas Gladnikoff i och med min debutsingel A Million Times.
Jag har alltid velat hålla på med musik, men varit livrädd för att ge mig in på något som man kan bli sågad för så har jag väntat till rätt tillfällen då människor jag klickar med och som kan forma mitt artisteri lite. Sedan har jag samarbetat med Robin Kvarnström, tvillingarna Ylva och Linda (som skrivit en massa låtar till olika artister; pride-låtar och väldigt mycket till uttagningar till ESC) och Niclas Haglund som Ylva och Linda har jobbat en del med.
Vad har du för drömmar rent artistiskt?
– Att utveckla mitt artisteri och göra mer spännande samarbeten. Jag är väldigt öppen för att få testa på nya saker då min karaktär ”Imaa Queen” kan formas om på så många sätt. Jag ser det som en skola för mig själv och ett äventyr!
Du hade planerat en releasefest, blir den av?
– Tanken var att den skulle hållas 28 mars men vi beslöt att ställa in det på grund av Corona-viruset. Vi vill helt enkelt inte ta några risker och lägga mycket onödigt jobb inpå något som ”kanske” måste ställas in pågrund av akuta anledningar. Men själva lokalen, Tong, fortsätter som vanligt med sina vanliga klubb kvällar. Jättetråkigt, men får satsa på att sprida låten på andra sätt. Låten släpps på Spotify 27 mars! Så det är bara att följa Imaa Queen och ”pre-save” låten.
Har du några spelningar planerade?
– Jag har en hel del nu under våren och sommaren planeras, och jag hoppas att allt går som det ska. I så fall: 24 april ska jag köra med Linda Gold i Göteborg på Gretas (Eurodrag costest), hattparaden 1 maj på Mälarpaviljongen med Leo B och en hel del privatgigs. Tyvärr har hälften av alla mina planerade gigs också blivit inställda så vi får se hur det går med de jag har kvar.
Vilken druga tycker du gör bäst musik av alla som släppt?
– Jag har en väldigt bred musik smak. Men det första jag fick kontakt med var After Darks La dolce vita, vilken min egna första singel påminner om.. Sedan har jag lyssnat mycket på Babsan och påsenare tid så har jag lyssnat mycket på Divine, Rupaul, Conchita Wurst, Verka Serduschka omed flera. Jag älskar galna glamour-låtar. Som Imaa Queen tycker jag om att experimentera med uttryck precis som med musiken.