I centrum står trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson och hans vackra gård 1600-talsgård Eklaholm på Österlen i Skåne där han bor med med sin sambo Petter Kjellén, hunden Hamlet och katterna Leopold och JC.

Berätta, hur startade detta?
– Jag är utbildad florist, driver egen handelsträdgård och inredningsbutik på Österlen och har bland annat synts i Nyhetsmorgon och Mandelmans. En  talangscout som sett mig i TV hörde av sig och pitchade en idé och TV4 nappade. Så nu är Petter och jag med livsstilsprogram där vi ger handfasta råd och tips om allt som har med trädgård och växter att göra.

Vad kommer programmet att handla om?
– Tanken är att man ska lära sig nåt. Jag och Petters vardag är i fokus och tittarna kommer att följa ett gaypar genom vardagen på Österlen. Vi firar nu fem år ihop och tittarna får till exempel vara med. Det blir en serie om livet på landet med fokus på levnadsglädje!

Vem är du?
– Jag kommer från Örebro från början och flyttade till Skåne för att studera. Där träffade jag Petter och efter ett tag hamnade vi på Österlen. Jag älskar mentaliteten och entreprenörskapet här, det är lite galet men ändå seriöst. Jag är en levnadsglad blomsterälskare som hellre gasar än bromsar, hellre tar  champagne än hand om disken (skrattar).

Hur länge har ni bott på Eklaholm?
– Vi köpte det hösten 2015 och hade inte ens varit ett par  i ett år då. Det var ganska förfallet med stort renoveringsbehov och från start var det bara tänkt som ett helgboende. Vid den här tiden jobbade och bodde vi i Malmö. Vi träffades i Malmö, via QX Qruiser, tog en fika och så fortsatte det. Och nu sitter vi här med gård och tv-program!

Hur ser livet ut just nu?
– Till en början var vi oroliga över att behöva stänga ned och säga upp personalen men det flyter på här. Det har blivit fler som handlar i veckorna, och folk kommer lite mer utspritt, både sent och tidigt. Jag får känslan av att man nu lägger mer tid på inredning, balkonger och trädgårdar.

Hur känns det att bli tv-stjärna?
– Jag tror inte jag förstår vad det ska bli (skrattar). Hittills har jag fått massor av positiv feedback och är stolt över den här säsongen vi spelat in. Livet rullar på som vanligt på Eklaholm.

Programmet har premiär 20:00 i kväll den 25 maj på TV4, TV4 Play och C More.