I natt kom Patrik Jeans nya singel 24, en låt som rör sig i samma ljudlandskap som hans förra sommarsingel Prosecco.  Den kom till efter en snabb jobbresa till Oslo då Patrik i en rulltrappa på Centralstationen fastnade för titeln 24.  Konceptet utvecklades snabbt till att tänka på någon 24 timmar om dygnet.
– Låten handlar om att oväntat falla för någon, när tanken var att ses lite mer ”casual”. När jag träffade min kille hade jag inte ens kommit ut än, och att bli kär kändes som det mest komplicerade i världen. Men att falla för honom visade sig vara rätt enkelt, och den knuff i ryggen jag behövde för att komma ut. 24 är helt klart inspirerad av den perioden.

Den påminner om din förra sommarsingel Prosecco, har du hittat ett särskilt sommarsound nu?
– Ja, jag ville göra nåt som kändes som en uppföljare på Prosecco. Det är den här typen av låtar jag själv vill höra på sommaren. Mitt sound utvecklas hela tiden så nästa sommar blir det säkert nåt helt annat, men som ändå känns ”Patrik Jean”.

Efter segern som låtskrivare i Mello med Move så ställdes hela ESC-äventyret in och Patriks, Melanie Wehbes och Herman Gardarfves låt fick aldrig representera Sverige. Men Patrik är tacksam för segern i Melodifestivalen.
– Det var en sjukt spännande och känslosam final, som jag kommer bära med mig för alltid. Hela teamet var fantastiskt, och att ha skrivit Move med två av mina bästa vänner gjorde det hela mer magiskt. Det är såklart jättetråkigt att det inte blev nåt ESC efter allt hårt arbete, men också helt förståeligt. Jag försöker att inte grubbla för mycket på det utan blickar framåt. Det här kommer ge ringar på vattnet för oss alla oavsett.
Och nu har du ju vunnit Mello som låtskrivare och varit med och körat. Är det dags att köra som artist nästa år?
– Det är ingen omöjlig tanke. Så länge jag har rätt låt som representerar mig fullt ut.Jag såg att du byggt en egen hemmastudio i garderoben, hur kändes det att krypa in i garderoben igen? 
– Haha! Tanken var god, men jag ångrade mig så fort jag hoppade in i garderoben. Det var mest trångt och obekvämt, precis som den andra garderoben jag kom ut ur.

Hur ser livet ut annars just, planer för sommaren?

– Jag jobbar nästan enbart hemifrån just nu. Jag har använt tiden för att fokusera på det egna artistprojektet. Som tur är hann jag jobba stenhårt innan pandemin bröt ut, så det finns material både till mig och andra artister som kommer komma ut under året. Bland annat släppte ju The Mamas precis nya singeln Let It Be som jag, Melanie och Herman hann skriva precis innan Mellofinalen. Det känns generellt svårt att göra massa planer för sommaren så jag kommer ta det lite som det kommer. Jag hoppas på nåt sätt få mer kvalitetstid med familj och vänner, och definitivt förbereda mig för höstens alla låtsläpp. Det här är bara början.