Just nu rullar We´re Here på HBO Nordic, realityserien med Bob The Dragqueen, Shangela Laquifa Wadley och Eureka. I den åker de tre drugorna runt i små orter i USA och sätter upp en show med sig själva och tre personer de har gjort om till drugor, och berättar samtidigt stories om hur det är att leva på USA:s landsbygd som HBTQ-person, eller anhörig till en. I senaste QX tog vi ett snack med Shangela och nu fick vi en telefonare med RuPauls Drag Race-vinnarens Bob The Dragqueen.

Varför är den här serien viktig?
– För mig handlar det om representation, att visa att vi finns överallt, och att man inte är ensam. Det är så lätt att man som HBTQ+person känner sig helt ensam i sin kamp men vi är ju så många och ofta finns det fler i samma stad. De vågar bara inte visa det.

Hur var det att spela in serien?
– Det var en så mycket bättre upplevelse än jag nånsin kunnat tro. Jag har gjort väldigt mycket genom åren men detta berörde mig. HBO har backat upp oss helt, och vi har kunnat genomföra det vi hoppades på. Vi gör allt själva, men vi har alla har ett helt team bakom oss som hjälper mig, Shangela och Eureka hela vägen.

Du identifierar dig som pansexuell och icke-binär, var det viktigt att få med fler identiteter än homo, trans och bi i serien?
– Jo, men jag tycker de lyckades bra. Jag träffade flera som var queer, icke-binära…det är viktigt att alla får ta plats.  Precis på samma sätt som att jag ville att man tänkte på afro-amerikansk representation i programmet.

Vilket pronomen föredrar du?
– He, him, she, her… det spelar inte så stor roll. De flesta säger she när jag är i drag och he utanför. Jag föredrar båda.

Du är själv uppvuxen i Columbus, Georgia, hur var det?
– Jag har ju inget att jämföra med så det var normalt för mig. Jag var ”The Gay Kid” liksom, som kände mig ensam och var väldigt nervös över vad andra skulle tycka. Men när jag flyttade så blev det som för alla andra, man hittar sig själv och får mer självförtroende.

Hur tillbringar du dagarna i karantän?
– I min lägenhet i New York City.  Det är annorlunda…Jag har tvingats bli mer digital och hitta nya lösningar. Min mamma bor hos mig eftersom hon har ångest, och ville ha sällskap. Och när jag inte jobbar blir det videospel.

Du har varit i Sverige och uppträtt med Werq The World, hur var det?
– Jag var bara fram och tillbaka så jag minns inte så mycket mer än att ni åt renar vilket jag tyckte var spännande. Och jo, jag tror jag träffade er prinsessa! Hennes dotter gillar DragRace så de var där och kollade på oss.

Senaste säsongen av Drag Race är snart till ända, vem var din favorit?
Widow Von Du. Hon är smart och levererar på ett bra sätt.

Slutligen, gör du alltid entré med väskan först (Purse First, känd hit med Bob)?
– Honey, alltid.