Lili Reinhart har genom rollen som Betty Cooper i Netflix-serien Riverdale jobbat upp sig som en av de hetaste unga kvinnliga skådisarna och har nästan 24 miljoner följare på Insta. Förra sommaren hade hon även en stor roll i Jennifer Lopez-filmen Hustlers.

Under onsdagen så kom Lili ut som bisexuell i ett Instastory-inlägg där hon meddelade att hon skulle anlita sig till en ”Black Lives Matter”-protest i West Hollywood i Los Angeles. Protesten hade namnet ”LGBTQ+ for #Blacklivesmatter” och Lili meddelade sin närvaro genom att skriva ”Även om jag aldrig berättat detta offentligt tidigare så är jag en stolt bisexuell kvinna. Och jag kommer att ansluta mig till denna protest idag. Häng på.

Flera stora regnbågsmedier har uppmärksammat Lilis garderobsöppning och många hyllar henne.
Men många inlägg i sociala medier tippar åt det negativa hållet och menar att detta är helt fel tillfälle att som icke-rasifierad nu berätta att en är bisexuell.

Så hon valde en Black Lives Matter protest som sin komma-ut-fest?” skriver signaturen  yeah_thatwoman på tidningen Out Magazines Insta. Andra kommentarer på US Weeklys Insta-inlägg om Lilis utkomst:  ”Så nu var rätt tid för detta?”, ”Ge dig, du försöker använda detta för att få publicitet och det är avskyvärt.” och ”Wow, kan alla unisont utbrista: Allt handlar om mig”.
Signaturen Turbufunk förtydligar: ”Stötta hennes utkomst men det här är ytterligare ett exempel på hur en vit person gör detta till något som handlar om dem. Låt BLM-inläggen handla om BLM, inte om dig själv”, och får 80 likes.

Lili själv la ut ett inlägg på sin Insta under torsdagsmorgonen svensk tid med texten ”Om du växt ur den du varit så är du enligt tidtabellen. Fortsätt att utvecklas”. Detta har på två timmar fått över 300´likes, så fansen backar även Lilis personliga utveckling.

Fram till nyligen var Lili Reinhart tillsammans med sin Riverdale-motspelare Cole Sprouse.