Norske skådespelaren Nicolai Cleve Broch har många sett i krimserien Frikänd, som bland annat visas på Netflix i Sverige. Nu är det klart att den 45-årige skådisen spelar en av huvudrollerna i populära serien Morden i Sandhamn. Hans karaktär Alexander gör entré när Noras (Alexandra Rapaport) tidigare kollega Thomas (Jacob Cedergren) flyttar till Norge.

Nicolai Cleve Brosch är en av Norges mest populära skådespelare och har även testat sina vingar utomlands i serien Beforeigners. Men vad många kanske inte har koll på är hans genombrottsroll i en svensk bögklassiker.

Nicolai spelade nämligen rollen som Ulf i När alla vet (Sebastian) som kom 1995! Filmen är en svensk-norsk samproduktion och bygger på norske Per Knutsens roman Svart Kajal och handlar om 17-årige Sebastian som blir kär i sin kompis Ulf. Nicolai Cleve Broch var 19 år när filmen spelades in och är Ulf, anledningen till att Sebastian till slut vågar berätta om sin läggning.

Rollen som Sebastian spelas av Hampus Björck som prydde QX omslag i november 1995 och är mest känd för sin roll som Micke i nittiotalssåpan Skilda Världar.

Morden i Sandhamn har premiär på C More den 3 augusti och på TV4 den 18 augusti.