Det var i fredags när Halle Berry deltog i en frågestund på Instagram som ämnet dök upp, då hon och kompisen Christin Brown pratade frisyrer (!). Halle Berry öppnade då upp sig om ett kommande filmprojekt:
– Jag funderar på att göra en roll som är en kvinna som är trans. Så mitt hår måste vara – hon är en kvinna som genomgår en transition till en man – så mitt hår måste vara riktigt kort.
Den före detta Bond-bruden fortsatte:
– Jag kommer nog att göra det. När jag blev erbjuden rollen så tänkte jag att om jag ska göra en till film så är detta rollen.  Jag vill ta del av den världen, vill förstå den världen. Jag vill djupdyka på samma sätt som jag gjort i Bruised (Halle Berrys kommande film om en MMA-fighter).
Halle Berry benämnde även filmen som en ”kvinnlig berättelse” när hon pratade om projektet.

Det dröjde inte länge innan Berrys snack spred sig och stormen var ett faktum. Förutom att hon beskylldes för att ta en roll som ska spelas av en transperson så kallades hon även ignorant med tanke på hur hon benämnt berättelsen som ”kvinnlig” då det ju rör sig om en person som är en man.

Så under måndagen gick Oscarsvinnaren ut och lovade att vara en bundsförvant till HBTQ+ communityt:
”Över helgen har jag haft tillfälle att prata igenom mina planer på att spela en transman och jag skulle vilja be om ursäkt för det jag sagt angående detta. Som en cis-kvinna förstår jag nu att jag inte borde ha övervägt den här rollen och att trans-community odiskutabelt borde ha möjligheten att berätta dess egna historier. Jag är tacksam för vägledningen och kritiken de senaste dagarna och jag ska fortsätta att lyssna, utbilda mig och lära av det här misstaget”, skriver hon i sin Instastory.

Halle Berry har visat support för HBTQ+ communityt tidigare och syns här dela ut pris till öppet lesbiska Lena Waithe under regnbågsgalan GLAAD Awards 2018.