– Jag blev tillfrågad om att ta över Le Rouge då restaurangen varit nedstängd sedan i januari. Självklart ville jag det, och har nu jobbat i hemlighet i en och en halv månad för att skapa ett koncept som känns internationellt och lyxigt, men samtidigt inbjudande och bekant, säger Navid till QX.

Tidigare låg här ett steakhouse, men det har fått ge plats åt ett franskdoftande kök under ledning av Jonathan Swartling som med sidekicken Kalle Berglöf satsar på en blåvitröd meny med svenska inslag och fokus på miljömässigt utvalda råvaror. Flera franska klassiker återfinns på menyn, som Escargots, Salad Nicoise, Chevre Chaud och Boeuf Bourguignon.
Från kl 17, ons-lördag är det sittning och efter att ha startat upp med ordinarie meny i november blir det julbordssittningar i december. Det viskas även om att det kommer att hända saker kring jul och nyår.

Självklart är det inte bara maten som ska locka, så Navid har värvat ett riktigt dreamteam till Le Rouge Dinner Club. Bekanta ansikten som regnbågsfavoriterna och dj:sen Marcus Ullmarker och Leo B kommer att ha egna kvällar. Rasmus Elfström, som i sommar gjort succé på Koh Phangan som ”mood manager” och servitör, och tidigare var populär ”pointer” på Spy Bar, kommer att jobba i servisen även här, och vara delaktig i klubbverksamheten.
– Marcus och Leo är fantastiska dj:s så självklart ville jag ha Marcus som ett stående inslag på lördagar och Leo kommer har stående torsdagar. Och vi är såklart jätteglada att ha fått Rasmus till vårt team. Det här kommer bli hur bra som helst.

Världen ser ju inte riktigt ut som den brukar, hur tänker ni kring restriktioner och rekommendationer?
– Numer är det ju ”sittklubbkvällar” som gäller så man sitter ner och festar. Men lokalerna är utmärkta för det. Vi har gott om platser och har corona-säkrat restaurangen med rimliga avstånd mellan borden. Vi har 1000 kvm restaurangyta och 220 sittplatser. Så vi känner oss ganska trygga. Och vi har varit väldigt noga med att följa restriktionerna.

Utöver restaurang och klubb så kommer det även bli en rad olika ”happenings” under kvällarna, på ett sätt som inte är helt vanligt i Stockholm.
– Vi ska ha trollkarlar, eldslukerskor, svärdslukare och kanske en och annan itusågad dam. Detta blir nåt helt nytt, och väldigt väldigt bra, avslutar Navid Kabiri.

Le Rouge Dinner Club kör öppet ondagar och torsdagar till. kl 01, och fredagar och lördagar till 03.

Inredningen på Le Rouge Dinner Club.

@lerougesthlm