Patrik Jean är en artist och låtskrivare att hålla koll på, och har haft flera stora framgångar.  Han släppte en ny singel, Come Through, i fredags, och släpper YTTERLIGARE en ny singel One Night / Lifetime imorgon fredag, innan EP:n ”Consequence” kommer den 6 november.

Patriks QX-hyllade låt Prosecco har streamats nästan sex miljoner gånger och hans största hit Lean On Me är för närvarande uppe i 12.5 miljoner streams! Trots detta är han en independentartist som gett ut alla sina låtar på egen hand. Tillsammans med Melanie Wehbe och Herman Gardarfve skrev Patrik dessutom årets Mello-vinnare Move till The Mamas, och han ligger även bakom låtar till James Arthur och Felix Jaehn. Patrik och nämnda medkompisitörer skrev också Idol-vinnarlåten Treading Water åt Chris Kläfford som hittills streamats 18 miljoner gånger.

Ikväll står Patrik på scen kl 22 tillsammans med gitarristen Lovisa Sjöberg Nordahl, som spelat mycket med Zara Larsson. Och eftersom bägge musiker är gay, räkna med regnbågsfeeling i publiken också.
Senaste singeln Come Through, är dessutom inspirerad av Patriks process att komma ut som gay.
– Jag hoppas att kommersiell pop kan bli ännu mer inkluderande, så att alla typer av människor kan känna sig representerade, säger Patrik Jean.

Detta är tredje gången First Time anordnas på Timebar i Stockholm, och de tidigare gångerna,  också då med regnbågsbekanta artister, Sylve och Mello-aktuella Julia Alfrida var mycket lyckade.
Musikklubben skapades för artister, låtskrivare och producenter med målet att skapa en plattform för ny musik och oetablerade svenska artister. Bakom satsningen står radio- och klubbprofilen Anders Olsson som tillsammans med Kim Högstedt på Timebar och Yearwood PR vill skapa en avslappnad och inkluderande musikklubb.