Det ska verkligen bli roligt att få göra den här sammanfattningen! Jag har förstått att i tidigare sammanfattningar har jag uppfattats som aningen bitter, det är verkligen inte min mening. Mitt enda mål med det här, är att vara utomordentligt elak, så det är tråkigt när mina intentioner misstolkas.

Skoja. Såhär tredje sammanfattningen in, vill jag vara tydlig med att det här inte är en nyhets- eller kulturartikel, krönika eller ledartext. Det är en personlig sammanfattning som jag skriver efter varje avsnitt för att jag älskar Bonde söker fru och jag tycker det är roligt att dela med mig av mina tankar till er. Syftet är att texten ska vara vass, fyndig och lite rapp.
Hej och välkomna!

Kort sammanfattning:
Smyghångel, coronakaos och bögar i arbetskläder.

Lång sammanfattning:

Vad härligt, underbart, uppfriskande det var att höra Patrik tala ut om hur det var att vakna upp första morgonen med fyra män(pojkar) i huset!

”Det var lite jobbigt. Jag brukar vara van vid att dejta EN åt gången och är det någon som sover över är det EN person”.

Jag ville bara klappa honom på axeln, le och säga ”Välkommen till Stockholm”. Ha ha ha. Förlåt alla Stockholmsbögar, men det var ett öppet mål. Inte ALLA Stockholmsbögar såklart…

Varför inga arbetskläder?

En grej är återkommande i varje säsong av Bonde söker fru. Alltid är det någon av böndernas dejter som inte har med sig arbetskläder! Det är helt obegripligt att man åker till en gård där man ska spendera x antal dagar och bara har med sig… jeans? Inte ens mjukisbyxor.
Nej det är skärpning nu svenska folket. Att ha arbetsbyxor i garderoben är bara vanligt folkvett.

Jag blev jättenervös när alla killarna skulle sätta sig i en traktor? Har de ens körkort? Jag tänker att de har sånt symaskinskörkort man tog i slöjden på lågstadiet. Eftersom de är så UNGA menar jag?

Om blickar kunde…

Varför är hela ”bonde/lantis-grejen” är en sån vattendelare?(Obs jag är själv uppvuxen på bondgård). Ibland är man en ”lantis” som andra tar sig frihet att förlöjliga, för man kommer från en ”håla”. Ibland exotifieras man för man kan köra traktor, har gård eller kan snickra.
Är bonde/lantis en sexuell preferens likväl som skägg/ansiktsbehåring? Jag blir förvirrad.

Och sen var det dags för Patrik att ha ett val också.

Lilla lilla Nicklas satt som ett rådjur under hela ceremonin. Jag hoppades att han skulle få stanna för jag tror ingen i hela världen kan hantera att se honom ledsen? Till slut visade det sig att det var Christian som fick lämna.

”Jag känner att jag har fått väldigt lite tid med… Nicklas…(lång paus) så därför skulle jag vilja fråga om du vill stanna kvar?”

Är det bara jag som tycker det är vågat att ställa frågan på det sättet? Han bygger verkligen upp det som att Nicklas ska lämna. Christian kanske hinner få upp hoppet om att han ska få stanna och därav blir fallet så mycket hårdare.

I alla fall kändes det ganska väntat att Christian skulle få lämna. De två klickade aldrig på riktigt. Men tråkigt för Christian såklart.

Hos Mats började dagen med riktigt jobbig stämning vid frukostbordet. Ni vet de där situationerna när man tycker att man själv varit jättetydlig, och faktiskt varit det, men mottagaren är så inställd på vad som ska ske att det blir omöjligt för den att tolka rätt. Det var det som hände.

Jag tror Mats sa sju gånger att han och Johanna skulle börja med att gå ner och kolla till hästarna men ändå skulle Linda fråga tre gånger vad hon skulle ha på sig för byxor nere i hagen. Och han fick fortsätta förklara. Usch, jag förstår verkligen Linda för hur många gånger har man inte hamnat där själv? Men det var tyvärr jobbigt att få uppleva.

Men nej stackars tjejerna fick fly från Mats gård när han kände sig rispig i halsen. Hoppas att allt är lugnt. Däremot kunde jag inte tänka på något annat än hur Mats uttalade ”covid-19 test”. Det var en fröjd för själen!

Erik hade kolloverksamhet

Stämningen hemma hos Erik efter att tjejerna frågat ”Vad ska vi göra idag?” och Erik svarar ”Vi ska träna” är också något nämnvärt.
TRÄNA?!
Jag förstår att det är en viktig del i hans liv och jag kanske är fördomsfull, men tjejerna har ungefär en vecka att spendera på den där gården. Vissa får bara stanna ett dygn och då tvingas de ut på träning? Nej Erik, tänk om, tänk rätt!

Felizias blick efter hon fick reda på att de skulle träna säger allt.

Sen blev det lite hångel på klipporna.

När de sitter på klipporna säger Julia: ”Det är skönt att det kan vara tyst mellan oss, men ändå kännas bra”. Hon är den andra tjejen som säger det tillsammans med Erik. För mig är det en varningsklocka. Självklart ska man känna sig trygg med att vara tyst tillsammans med den man är kär i, men inte efter två dejter? Eller? Är jag HELT ute och cyklar? Nej jag tror inte jag är det.

Tjejerna hos Pontus fick börja dagen med att städa stallet. En MYCKET bättre aktivitet än att träna för då får ju tjejerna också lära sig vad Pontus gör hela dagarna. I och med det slogs jag också av en tanke.

Det är väldigt mycket fokus på bönderna, vad de gör, vilket liv de lever, att deltagarna ska vara villiga att flytta, med mera. Och jag förstår att det är på de premisserna man söker. Men jag kan sakna en liten inblick i de andras liv? Varför pratar bönderna aldrig med dem om det? Eller så är det bortklippt vad vet jag.

Istället hamnar Pontus ofta i samma träsk där han bara upprepar ”Det är roligt att du är här!” varpå tjejen svarar ”Ja jag tycker det är kul att vara här”. Till exempel med Lisa. Det samtalet gick till ungefär såhär:

Pontus: Ah men tycker du att det är kul att vara här?

Lisa: Mm jättekul faktiskt.

Pontus: Men jag tycker det känns bra. Det känns kul. Man får lära känna er.

END SCENE

Men vad varm man blev av detta. Pontus och hela hans gäng satt och käkade pizza, drack öl och korkade upp mousserande? Är det några som förtjänade sån stämning var det verkligen det gänget, jag unnar verkligen tjejerna det, så kände jag. Och alla verkade tycka det? Både Lisa och Emmy stämde in i kör att det var roligt att få umgås allihop.

Sen blev det smygpuss uppe i tornet och det såg myset ut. Men jag kan inte se att Pontus och Isabelle blir ihop? Jag vet inte vad det är men det är så jag känner?

Ser fram emot

Nästa vecka ska Patrik och Nicklas prata ålderskillnad och det längtar jag efter något så OTROLIGT mycket. Bögar+Daddy Issues är en sanning vi alla lever med.