Christopher Lilley kommer ursprungligen från Cardiff, Storbritannien. Det var faktiskt kärleken till svensk kultur och musik, främst electropoptjejer som Robyn, Tove Lo och Tove Styrke, och Melodifestivalen som fick honom och dåvarande pojkvännen att besöka Sverige sommaren 2014. Det visade sig bli ögonblicklig kärlek och Christopher beslutade sig för att lämna sin elva år långa relation bakom sig och flytta.
– Jag insåg att jag behövde förändra mitt liv. Jag hade tappat mig själv längs vägen då jag varit med mitt ex hela mitt vuxna liv. Så jag tog det här beslutet, och det var så klart jättetufft att ge honom beskedet. Men jag kände att jag förlorat mitt självförtroende. Idag jag är glad att jag tog beslutet så jag kunde växa som person på egen hand.
Att Christopher är med i Kärleken flyttar in beror på en väns tips en bakissöndag då Christopher kände att han ville testa nåt nytt.
– Jag hade inga förväntningar, och jag gillar att testa nya saker. Det behövdes nåt spännande detta dåliga år helt enkelt.

Fredrik Jansson
, född i Köping, kom ut när han var i 20-årsåldern, i samband med sitt senaste förhållande.
– Innan jag flyttade från Köping till Stockholm hade jag tänkt att säga nåt, men mamma hann före då hon såg att jag ändrat relationsstatus på Facebook. Så jag fick komma ut då.
När Fredrik berättade blev relationen med föräldrarna bättre och familjen som ofta haft svårt att prata om känslor började öppna sig mer.
– Pappa och jag fick till exempel en närmare relation, och han idag vidarebefordrar han saker som rör HBTQ till mig. Vi har också börjat prata mer inom familjen, och på så sätt kommit varann närmre.
Det var Fredriks tjejkompis som anmälde honom till Kärleken flyttar in. 
– Jag ville utmana mig själv, testa nåt nytt.

Hur känns det nu när ni sett programmet?
Fredrik: Av det jag sett var det klippt på ett sätt som jag inte riktigt kände igen mig i. Det framställdes som lite stelt mellan oss, men jag tycker snarare att det var tvärtom. Vi hade roligt tillsammans och pratade om det mesta.
Christopher: Ja, det kändes lite obekvämt att se det på tv. För det var mer avslappnat tycker jag också. Jag gillade delen med karaoken bäst.

Har ni kontakt i dag?
Christopher:
Vi blev FB-vänner och tog en middag ihop efter inspelningarna. Men det är nåt som saknas. Vi är perfekta för varann på pappret och har massor gemensamt, men kemin saknas för att vi ska klicka och bli nära vänner eller mer.
Fredrik: Jag tycker det var bra att ses och prata igenom upplevelsen, så inget blev hängande. Men ja, vi är väl mer bekanta än vänner och hänger inte.

Träffar ni någon nu?
Christopher: Just nu ingen. Det är svårt att träffa någon på grund av Corona, så jag är tillbaka på apparna…
Fredrik: Det står ganska stilla skulle jag säga. Jag är redo att börja dejta, men det är lite svårt just nu inser jag. Det är inte som förr när man kunde gå ut och träffa nån ute. Och på apparna är folk inte ute efter kärlek direkt. Men jag är absolut öppen för att träffa någon igen.