Idag blev det klart att låtskrivaren och artisten Patrik Jean är ett av namnen i 2021 års Melodifestival. Tillsammans med Melanie Wehbe och Herman Gardarfve skrev han fjolårets vinnarlåt Move till The Mamas, och har i eget namn bland annat släppt låtarna Lean on Me och Prosecco, som stramats 12 respektive 6 miljoner gånger. Nu tävlar han med Tears Run Dry, som är skriven av just förra årets vinnarkompositörer.

Grattis! Har du försökt komma med i Mello i flera år, eller är det första försöket?
– Förra året var första gången jag skickade in som artist och låtskrivare, och jag är glad att det blev som låtskrivare då eftersom det var inte riktigt var min tid då. Allt händer av av en anledning, och jag är så redo nu.

Berätta om låten!
– Den är väldigt mycket jag, men med extra mycket av allt. Den är känslosam, men upplyftande, den är peppig men skör.  Jag har sagt att man kan gråtdansa till den, och jag gillar konstraster och att blanda vemod och en gnutta hopp.

Hur kom den till?
– Den dök upp mitt i natten, då jag oftast är som mest kreativ. Så jag sjöng in ett par sekunder, och tog med det till studion och Melanie och Herman. Vi känner varann så bra, så de fattade vart jag var på väg och sen skrev vi låten på en dag. Och jag tänkte direkt att denna måste jag skicka in till Mello.

Hur är det att vara sambo till nån som vaknar mitt i natten och börjar sjunga in låtar i mobilen?
– (skrattar). Magnus är van och har ju själv ett kreativt yrke där idéer dyker upp hela tiden. Och han brukar få springa och hämta telefonen när jag står i duschen och får en idé.

Påminner låten om någon av dina andra?
– Det är nog en blandning av allt, för jag har ju försökt visa upp så mycket av mig själv i alla låtar. Jag tycker den är 100 procent jag, och det känns så bra att visa upp det i Melodifestivalen. För hur det än går har man gjort något man verkligen står för.

Om man ska tro förhandstipsen om vilka som är med så kan det ju bli så att du möter The Mamas?
– Jag skulle bara tycka det vore kul, för jag är ingen supertävlingsperson. Det blir i så fall bara som en skön reunion och jag önskar dem all framgång.

Vem av de anda artisterna ser du själv mest fram emot att höra?
– Jag älskar Dotter och tycker hon gjorde ett fantastiskt jobb förra året. Det är stora skor att fylla med fjolårets framträdande, men jag tvivlar inte på att hon växlar upp. Danny, Paul Rey och Eva och Ewa är andra spännande namn.

Vad händer nu?
– Vi ska planera vidare hur numret ska se ut, och det finns så många kul idéer. Jag släppte ju nyligen en EP också så den får leva sitt liv fram till Melodifestivalen.

Alltime favorit från Mello?
– Alla säger ju Loreen, men det är omöjligt att inte nämna henne. Det är ett sånt episkt framträdande.