17-åriga sångaren, dansaren, skådespelaren och Youtube-personligheten JoJo Siwa, kommer ut. Nu hyllas hon av miljontals.

JoJo Siwa hintade högst troligen om sin sexuella läggning i en video, innan hon kom ut. Det var i en video hon la ut på plattformen TikTok, där hon dansade till Lady Gagas hit ”Born This Way”. Låten är vida känd som en regnbågslåt och ett anthem för alla gays. Den videon fick fler än 4.5 miljoner likes och tittades på 25 miljoner gånger och blev snabbt Siwas mest populära video på TikTok.

Inom kort hade hon hela 260 000 kommentarer där flera stora profiler som James Charles med flera hyllade och gratulerade henne. På fredagen lade Siwa ut ett inlägg där hon har på sig en t-shirt där det står ”Best. Gay. Cousin. Ever”, och då bekräftade att hon kom ut.

Vill inte ha någon label

I söndags, två dagar efter att hon kom ut, lade hon ut en video på Instagram där hon säger hur glad hon är för all kärlek hon fått. Att hon aldrig varit lyckligare på grund av att det finns så mycket kärlek i världen.

Men när hon fick frågan från ett fan vad hon definierar sig som, berättade hon att hon inte var redo att ta det offentligt än.

– Jag har tänkt på det här och anledningen till att jag inte är redo att svara är för att jag faktiskt inte vet ännu. Jag tycker att människor är fantastiska, jag tycker människor är otroliga… jag vill dela med mig av allt till hela världen. Men jag vill också hålla vissa delar av mitt liv privat tills jag är redo att gå ut med det offentligt.

Stor påverkan

JoJo Siwa har strax över 12 miljoner följare på Youtube, 10,3 miljoner följare på Instagram och de flesta är unga. 2020 hamnade hon på Times lista över de 100 mest inflytelserika personerna i världen. Hon blev från början känd genom sin medverkan i reality-programmet Dance Moms. Hon släppte sedan musik, men blev mest känd genom sina sociala kanaler.