Fasiken vad skönt! Helt rätt låtar gick vidare till finalen från Andra Chansen.
Alvaro Estrellas latinopop Baila Baila tog Lillasyster i duell 1 och Paul Reys The Missing Piece tog Frida Green i duell 2. Men roligast var de två duellerna som följde: Clara Klingenströms Behöver inte dig idag vann över Eva Rydberg och Ewa Roos i duell 3, och Klara Hammarströms Beat of Broken Heart tog Efraim Leo i duell 4. Vi tippade rätt i tre av fyra dueller och är så glada att vi hade fel i Klara vs Efraim.

Det finns liksom inga stora förlorare denna kväll heller då nämnda utslagna artister antingen debuterat, med den äran, i Melodifestivalen, eller fått en hit långt större än de räknat med. Framförallt Evorna har visat att mogna damer kan lyckas i Mello och stuckit hål på en gammal urmodig gubbtrend. Heja!

Däremot kommer knappast någon av kvällens finalister ha mycket med toppstriden att göra nästa vecka. Det är möjligen Clara Klingenström som får den stora AC-hiten, och Behöver inte dig idag kommer att tränga in sig i mitten av de mest streamade låtarna från årets Mello. Hon klår Anton, Arvingarna, och faktiskt, Charlotte ifråga om streams. Behöver inte dig idag är en blivande svensk Melloklassiker.

Programmet skrev jag mycket om igår och jag står fast i att Shirley var en bra värdinna. Manuset var bra men det blir problematiskt när det inte finns en partner (som i Per/Pernilla, Zia/Demina), eller en publik som reagerar på skämten. Det faller lite platt då tyvärr, trots att manuset är kul. Synd på en snygg insats av både henne och Christer.

Nu blickar vi mot finalen, och visst är det som vanligt en fight mellan två bidrag: Tusse vs Saade? Men mer om det kommande vecka!