Lil Nas X nya singel Call me by your name fortsätter att krossa glastak och skapa rubriker. Låten debuterade högst upp på Billboard Hot 100 listan och videon har fått kristna grupper att utropa sitt missnöje över att han i videon ger en lapdance till djävulen.

Kontroversen kring att han släppt merch till låten, nämligen 666 skor med ett uppochnedvänt kors, ett pentagram och så innehåller det en droppe blod fick folk att prata om låten ännu mer. Dessutom stämde Nike honom för att producerat skorna utan deras vetskap, han köpte dem nämligen själv och gjorde ett samarbete med ett företag som gör om Nike-skor.

Nu skapas ytterligare rubriker när låten tagit sig till första plats på Billboard Global 200, en lista som samlar data från över 200 territorier och därmed avgör vilken låt som spelas mest i hela världen. Lil Nas knuffar därför ner Justin Biebers Peaches till en andraplats.

Rapparen uttryckte sin entusiasm på twitter:

Etta i land där homosexualitet kan straffas med döden

Något som överraskar ytterligare är att låten tagit sig till förstaplatsen i Saudiarabien, där homosexualitet straffas med döden under Sharialagar. Förhållanden för hbtq-personer i landet räknas vara bland världens sämsta och homosexualitet räknas som en form av extremism.
Men enligt Apple Music, så ligger alltså låten på första plats på deras topp 100 lista över mest spelade låtar i landet.