Än en gång: Vilka kul namn TV4 värvat!
Jag är så stolt att jag redan förra omgången spikade Victoria Silvstedt, som visade sig dölja sig bakom Isvargens ståtliga dräkt. Allt föll på plats i kvällens (rätt enkla) ledtrådar där vi fick veta att hon växte upp i en bandymetropol (Bollnäs), har tävlat i utförsåkning, och gillar att dela med sig (en bild som antyder att hon visat upp mycket av sig själv, där bröst och pelvis var pixlat).
Den mest intressanta ledtråden var däremot att hon aldrig kommer att berätta om hon haft ihop det med en tjej, och gick sen upp och sjöng I Kissed a Girl. Kaxigt låtval!
Men då La Silvstedt förtrollade mig sist i When We Dig For Gold in the USA så var denna veckas nummer lite av en besvikelse. Hon såg ensam ut på scenen och att hon inte är en sångerska blev väldigt tydligt…
Fast who cares egentligen? Vi fick dra masken av Victoria Silvstedt! Och visst var det rätt roligt att hon var så otroligt fixad under masken? Inget scensvettigt nylle där inte.

Orimligast ikväll var dock att Måns Zelmerlöw visste att Victoria Silvstedt släppt en singel men inte kunde namnet på den, och att Nour oemotsagd började yra om Hello Heys uppföljarsingel Rocksteady Love.
Hallå! Hello Hey är en svensk partyklassiker ALLA ska kunna namnet på!

Jag hade som vanligt en trevlig kväll framför rutan, men började för första gången att känna lite, lite mättnad.
Vad händer när man knäckt alla deltagare? Är det så kul att se ”Korpen” framföra ett nummer i sex veckor till?
Namnen som avtäckts hittills har varit kul, särskilt de två senaste veckorna. Men att veta att vi nu sitter och väntar på att exempelvis Anders Bagge och Nassim al Fakir tar av sig masken framöver leder knappast till  ”wow”-ögonblick.
Så här känner jag att det är viktigt att minst hälften av deltagarna KAN sjunga. Så att man i alla fall kan underhållas och imponeras av det. Jag orkar liksom inte se Voodoodockan slänga med sina långa armar och pratsjunga på dålig engelska i flera veckor framöver, och så visar det sig vara…ja, det får ni läsa här nedanför.

Min favorit av kvällens deltagare är därför av nämnda anledningar Draken, som jag tycker imponerar mest sångmässigt. Henne vill jag definitivt höra mer av!

Min favoritreplik under kvällen var när David Hellenius skojade om att Christina Schollin tagit med sig fårdräkten hem, och att Pernilla senare i år får ett lamm-syskon. Lika kul som dumt.
Och: ”Är det kanske Izabella Scorupco? Försök stava till det efter två glas vitt”.

Här är kvällens gissningar och ledrådar:

Voodoodockan
”Shut Up and Dance”
Född det året p-pillret dök upp i Sverige (1964), det året Assar dök upp bakom ladan, drömde om att bli veterinär, satte upp första showen på en djurpark (säl i bild), 206 i blodtryck, ”det var när jag såg Månsbas Alpha som jag insåg att jag borde göra raketkarriär och sikta mot stjärnorna”, varit på bio både med Björn Skifs och Kurt Olsson, men det var när jag klev på färjan som jag hamnade rätt, drog på skidsemester men fick ingen kärlek, ”en fast förbindelse som inleddes för tio år sen blev en fast historia – idag känns det mest som en saga”
Styrka: Mångsidig Svaghet: Skrämmande
Sjöbjörnens sista ledtråd: Domarklubba
Panelens gissningar: Dolph Lundgren/Mikael Persbrandt/Anders S Nilsson (Felix), Pelle Almkvist (Nour), Patrik Sjöberg (Måns), Måns Herngren (Pernilla).
Min gissning: Fastnade i ledtrådarna ”skidsemester som inte fick kärlek” (Mimmi & Reine i fjällen är ju en utskälld filmkalkon) och det här med den tio år långa förbindelsen som blev en Saga. Jag gissar på författaren och programledaren Hans Rosenfeldt. Han har skrivit nämnd Tre Kronor-film, filmat med både Skifs & Kurt Olsson, skrev manus till Rederiet, lett Parlamentet (domarklubban), och framförallt: Ligger bakom tv-succén Bron där ju huvudpersonen heter Saga Norén.

Roboten
”Sun is Shining”
En känslomänniska som blev ledsen av att hänga löst förra veckan han tävlade. Han är aldrig trött, och tar pass både morgon och kväll, nyckelordet energi, fick rådet att gå sin egen väg men att inte sticka ut. Stoltast över sina barn , fått en chans som han inte skämtar bort.
Styrka: Outtröttlig Svaghet: Impulsiv
Sjöbjörnens sista ledtråd: En stjärnskruvmejsel.
Panelens gissningar: Kodjo Akolor/Mårten Andersson (Felix), Nassim al Fakir (Nour), Kalle Zachari Wahlström (Måns), Alexander Hermansson (Pernilla).
Min gissning: Nej, men jag håller fast vid min gissning från förra omgångens gissning och är på Nours spår: Detta är Nassim al Fakir. Han är vältränad, har massa energi, har två barn, och det främsta argumentet: Det låter som Nassim när Roboten tar ton. Stjärnskruvmejsel rör till det, men det kan ju syfta till att han och Lina Hedlund nyligen renoverat sitt hus?

Draken
”Du måste finnas”
Tidigare ledtrådar: Sportat en del och har ett drömjobb som utförs i rock. En skorpion som säger det hon tycker och tänker, ibland innan hon hinner tänka efter. Startade sin nuvarande karriär som kommentator, en tidningsdrake hörde av sig och värvade henne till ”ett socialt jobb hon verkligen lajkade”, Radio 114 14, skrivit kontrakt med Bonniers, har pratat politik på bästa sändningstid, kanske inte alltid varit Guds bästa barn som brutit mot budord, och skapat egna budord som skapat många apostlar. ”Du ska inte ha andra idoler vid sidan av draken”.
Styrka:
Eldig Svaghet: Alarmerande
Drakens sista ledtråd: En tatueringsnål.
Panelens gissningar: Kakan Hermansson (Felix), Johanna Nordström (Nour), Kristin Amparo (Måns), Johanna Nordström (Pernilla).
Min gissning: Inte helt lätta ledtrådar denna vecka, men eftersom jag redan markerat komikern/influencern Johanna Nordström som Draken så föll ledtrådarna på plats ändå: Hon värvades till Aftonbladet för deras satsning Lajkat, varit med i Parlamentet och många apostlar antyder ju att det är en influencer. Ja, detta måste vara Nordström.

Korpen
”Lose Yourself”
Sedan tidigare vet vi att han är fåfäng, smart och har krossat hjärtan. Han har skapat magi med händerna.
Drömt om att bli pilot och ”anländer ett par dagar efter landningsplatsen”. Återvänder ofta till en solbelyst ö där han upplevt många gyllene ögonblick. Debuterade på vita duken i en film som började på en flygplats. Igenkänd främst från tv, och Kvarteret Skatan skymtar förbi. Dessutom flygbild över Råsunda fotbollsarena, och så OS & kinesisk flagga och att han ”står pall”.
Styrka:
Händig Svaghet: Flaxig
Sjöbjörnens sista ledtråd: En nyckelknippa.
Panelens gissningar: Håkan Juholt (Felix), Niklas Strömstedt (Nour), Thomas Ravelli/Tomas Brolin (Måns), Christian Hellberg (Pernilla).
Min gissning: Råsunda fotbollsarena måste symbolisera en känd AIK:are. Och ledtråden ”flink i fingrarna” plus de olympiska ringarna och den kinsesiska flaggan får mig att tänka på Robert Wells. Han skrev ju musik till OS i Peking, och är ett av Sveriges mest hängivna AIK-fans. Han spelade sig själv i den kända humorserien, och han sitter ju på en pall när han spelar.  Det är bara detta med nyckelknippan som jag inte alls fattar…Men jo, Wells känns som en bra gissning.