Roboten har dansat färdigt och precis som jag gissat tidigare så var det QX-omslagskille Nassim al Fakir som dolde sig bakom den grön-grå dräkten. Efter ett härligt Singing in the Rain-inspirerat nummer av Rihannas Unbrella slogs han ut i en duell mot Korpen. Vilket i sig var lite märkligt då jag tycker Korpen gjort bra ifrån sig rakt igenom.

Panelen var däremot inte övertygade om Nassim, trots att hans namn nämnts tidigare i programserien. Felix höll fast vid att det var Kodjo in i det sista, Måns och Pernilla trodde det var Rackar-Alex, medan det var Nour som var rätt ute denna gång. Jag gissar att det var lite avgörande också angående vem som åkte, då alla gissningar på Korpen inte alls varit i närheten av vem jag tror det är…

Nassim har bjudit på fartfyllda nummer där han fått visa att han är en dansant atlet, och det känns lite trist att hans energi nu lämnar programmet. Jag hade hellre sett Voodoo-dockan lämna, men eftersom panelen inte har någon som helst aning om vem Voodoo-dockan är gissar jag att han får hänga med ett bra tag till.

Kvällens snyggaste nummer var för övrigt just Voodoo-dockans finalnummer Vintersaga. Enkelt, mäktigt och suggestivt. Men det var en annan skrämmande figur som vann fördelen ikväll, Draken. Och visst, hon sjunger absolut helt okej, men de hyllningar panelen ger hennes röst är något överdrivna.  Däremot vill jag plussa Drakens låtval som oftast är svenska moderna hits vilket höjer underhållningsvärdet i programmet. Det är liksom inte covers vi hört till leda.

I övrigt är manusförfattarna bra på att vilseleda och vissa ledtrådar ska peka åt just återvändsgränder. De vill exempelvis gärna att vi ska tro att Korpen har nåt med fotbolls-VM 1994 att göra, och Drak-ledtråden med ”sälen” var en snygg avledning åt Anja Pärsson. Men mig lurar man icke, för så här tänker jag:

Korpen
”Blinding Lights”
Hemligheter är något han är bra på, att han rappar är allmänt känt, det är inte korpligan precis (Camilla Läckberg ses rulla ut en tv) och i bakgrunden ses ett skolfoto med Jöback, Carola, Läckberg och Korpen. Musikalisk dröm att sjunga med ABBA och han verkar ha en koppling till något av B:na. Melodifestivalen och Svensktoppen. Han är blyg att stå på scenen och har bollat idéer med nämnda Läckberg.
Tre påståenden från Enhörningen (två är rätt): 1. Jag hade en viktig roll under fotbolls-VM 1994 2. Jag har tränat med AIK:s A-lag i fotboll 3. Jag vet mest i världen om ABBA.
Panelens gissningar: Reine Brynolfsson/Lasse Kronér (Felix), Anders Ygeman (Nour), Glenn Strömberg/Anders Svensson/Jesper Parnevik/Anders Glenmark (Måns), Alexander Karim/Joe Labero (Pernilla).
Min gissning: Robert Wells har jag tidigare varit inne på, och visst har Wells samarbetat med Läckberg då de gjorde en platta ihop till Roberts fru Maria 2014! Han har också gått i Adolf Fredriks Musikskola, precis som Jöback och Carola, och legat på Svensktoppen, plus varit med i Mello (1987 & 2003). Min tangenter klinkar hårt för Wells. Rappar? Rhapsody in Rock såklart!

Draken
”Passa dig”
Hemligheten om vem hon är ”svårare än ni anar”, nu är jag med i racet igen. En dålig förlorare, så tur att det går bra. Förmögenhet. Skatteparadis. ”Hos mig har det bott både hästar, hundar, hamstrar och fiskar”. ”Men jag saknar en favorit från mitt förflutna” (en säl dyker upp i bild). Många tycker att hen är jobbig men hon tänker inte stava till förlåtelse. Speciell relation till polisen som hon twittrar om.
Tre påståenden från Godisautomaten (två är rätt): 1. Jag har ätit lunch med världens bästa fotbollsspelare 2. Jag har haft Ingmar Stenmark som barnvakt 3. Jag har arbetat på swingersklubb
Panelens gissningar: Kalle Moraeus (Felix), Anja Pärsson (Nour), Hanna Hellqvist (Måns), Johanna Nordström (Pernilla).
Min gissning: Ring Polisen heter en standup-föreställning av Johanna Nordström, och det är anledningen till att jag håller kvar vid gissningen från föregående vecka. För ledtrådarna med djuren eller kopplingen till skatteparadis säger mig ingenting. Och det är ett väldigt tjat om att hon inte ber om förlåtelse och kör sitt eget race. Det kan ju gälla vem som helst egentligen!

Voodoodockan
”Ashes to Ashes”
Dansar samba inombords. Det känns nästan som svart magi att han överlevt varenda fajt. Var en missnöjd tungviktare en gång i tiden, både på jobbet och på fritiden. Men nu har han tagit kontrollen, det är slutfestat och det tog mer än 180 dagar. ”Mig äger ingen”. Har kontrakt med världens största underhållningsföretag (i USA). Mitt liv är inte precis ”Beck-mörkt”.
Tre påståenden från Voodoodockan (två är rätt): 1. Jag har fått benet krossat av ett sjölejon 2. Jag har en tatuering som betyder slutet på allt 3. Jag har tackat nej till en roll i Bond-filmen Casino Royal
Panelens gissningar: Lasse Berghagen (Felix), Runar Sörgaard (Nour), Peter Stormare (Måns), Jens Hultén (Pernilla).
Min gissning: Jag håller fast vid författaren och programledaren Hans Rosenfeldt. Han har skrivit manus till Beck-filmer, gått ner mycket i vikt, kan definitivt ha kontrakt med stora underhållningsföretag efter framgångarna med Bron och brittiska serien Marcella. Och han är 206 cm lång.