Detta var lite av ett mellan-program för The Masked Singer. Numren var inte så inspirerande, bortsett från Godisautomatens härliga Cake By The Ocean (vilket tydligen var en favoritlåt för Pernilla).

Greppet med att låta en polare berätta om de olika figurerna var lite kul, men det blev rörigt att hålla isär ledtrådarna om dem samtidigt som de pratade om de tävlande. När panelen sen först skulle gissa lite ostrukturerat på polaren och därefter den tävlande figuren blev det lite härdsmälta i skallen efter ett glas fredagsvin…

Nånstans hade jag hoppats på en dubbeleliminering i detta program, för typ Sjöbjörnen och Draken. Vi vet ju att det är nämnda Anders Bagge och Johanna Nordström bakom maskerna, det har både panelen, jag, ni och Carolina Gynnings ofödda barn gissat. När tre av panelmedlemmarna nu prickat in Bagge som Sjöbjörnen är det ju urtrist att han fortfarande är kvar. Att han i kväll dessutom sjöng min absoluta hat-låt. Earth, Wind & Fires September, gjorde inte saken bättre…
Det blir också roligare tv när det är energi i de olika figurerna, som i Enhörningen och Godisautomaten, eller förra veckans Nassim-Robot. Både Draken och Sjöbjörnen är lite väl stillastående i sina nummer. Draken har dessutom fått två urtrista nummer till sina låtar i rad nu. Fyra kandelabrar från Drömhuset är klen rekvisita för så här stor underhållningssatsning. Öppna plånboken, TV4!

Avmaskad blev lite oväntat pianopampen Robert Wells, vilket var ännu ett kul namn. Men det var ju trist att han fick lämna redan nu, när hans namn först kommit upp i programmet i kväll. Det är ju som sagt roligare om figurer som inte panelen är övertygade om får stanna en vecka till. Som det är nu är det bara Voodoo-dockan som aldrig fått rätt gissning på sig. Och med det menar jag MIN gissning.
För som sagt, jag kan det här nu.

Här är kvällens ledtrådar:

Duell 1
Godisautomaten (vinnare) vs Voodoodockan

Godisautomaten
Låt: Cake By The Ocean
Styrka: Karaktärstark Svaghet: Barnslig

Polarledtråd: Jag har slagit de flesta, inte bara de jag känner, säger polaren. Panflöjt. Godisautomaten lyckades vinna mot honom som är världsmästare, och han gjorde det på målfoto. Ost. Medan vi satt på andra sidan världen och spelade och sjöng var Godisautomaten verkligen grabben med choklad i. Godisautomaten kommer säkert få sitt eget program, men först vill jag att han är med i mitt program, då kanske jag får chans till revansch.
Min gissning: Håller fast vid YouTube/Mumbo Jumbo-komikern Daniel Norberg.
Polaren: Boxaren Armand Kranjc, som Daniel vann över i SVT:s Det stora fågeläventyret, som delvis utspelade sig i Peru.
Extra ledtråd: Dirigentpinne.
Panelens gissningar: Daniel Hallberg (Pernilla), Michel Tornéus (Felix), Stefan Holm (Måns), Adam Pålsson (Nour)

Voodoodockan
Låt: Natteravn 
Styrka: Handlingskraftig Svaghet: Dramatisk

Polarledtråd: Lärde känna voodoo-dockan när de gjorde ett urspårat program, basketkorg, rysk flagga, Voodoo-dockan är en av de mest roliga och mest skrämmande personerna, kokosnöt, har dikterat ihop historier, Voodoo-dockan har agerat dansbandssångare, Voodoo-dockan är bra på att multitaska, och polaren har voododockan att tacka för några av ens bästa somrar (midsommar), men också gett honom mardrömmar.
Min gissning: Hans Rosenfeldt, som är manusförfattare till en massa tv/film och dessutom deckarförfattare.
Polaren: Ingen aning. Ledtrådarna var FÖR allmängiltiga.
Extra ledtråd: En topplista där Felix är etta och de andra tre är tvåor.
Panelens gissningar: Jens Hultén (Pernilla), Lars von Trier/Dolph Lundgren/Christer Fant (Felix), Stellan Skarsgård (Måns), John Ajvide Lindqvist (Nour)

Duell 2
Enhörningen (vinnare) vs KorpenEnhörningen
Låt:
Lev nu, dö sen
Styrka: Energisk Svaghet: Sticker ut

Polarledtråd: Träffade enhörningen i ett sommarjobb och de hittade sina roller snabbt i relationen. Eklöv. Mötet med Göran kommer ingen glömma, han var i en egen liga. Den hemliga kompisen har låtit andra i sin familj stå för skönsången. Enhörningen är en mästare att förvandlas till andra personligheter. Jönsonligans signatur-melodi spelas. Enhörningen har gått en tuff kamp som hon vunnit.
Min gissning: Ellen Bergström.
Polaren: Dan Ekborg. Måns fattar inte hur rätt han har när han slänger ur sig Dan Ekborg! Han har sångaren Anders Ekborg i familjen som kan sjunga, han var med i Sommaren med Göran, varit med i Jönsonligan-film, och kopplingen till Ellen Bergström kommer av filmen I nöd och lust från 2015.
Extra ledtråd: Snickarkilt.
Panelens gissningar: Christine Meltzer (Pernilla), Elliphant/Sofi Fahrman (Felix), Caroline Kuhmunen/Ellen Bergström (Måns), Amy Diamond (Nour)Korpen (Avslöjades)
Låt:
Viva La Vida

Duell 3
Draken vs Sjöbjörnen (vinnaren)


Draken
Låt:
It Takes a Fool to Remain Sane
Styrka: Uppriktig Svaghet: Dålig förlorare

Polarledtråd: ”Själv platsar jag tydligen inte i det här programmet trots att min låtsasbror tillhör ledningen” säger polaren som är son till ”Den högste”. Håller i en psalmbok. Väckarklocka. Nån stort och avgörande måste ha hänt i hennes liv runt 2010, kanske var det en crash av nåt slag. Gått på pub med Draken i Glada Hudik och har då aldrig sett nån se så deppig ut. Draken passar verkligen in på scenen.
Min gisning: Johanna Nordström står tydligt kvar.
Polaren: Panelgissningen Messiah Hallberg kan stämma med tanke på Psalmboken, son till den högste och låtsasbror kan softa till att han spelat med David Hellenius i Finaste Familjen.
Extra ledtråd: Ultraljudsbild.
Panelens gissningar: Johanna Nordström (Pernilla), Lisa Nilsson (Felix), Felicia Book (Måns), – (Nour)

Sjöbjörnen
Låt:
September
Styrka: Träffsäker Svaghet: Uppriktig

Polarledtråd: En tuff tjej i motorhjälm. De har motorintresset gemensamt, då Sjöbjörnen har kört rally sen han var barn, och han har gjort succé i USA, Ralf Edström på fotbollssamlar-kort, Sjöbjörnens polare har kommit tvåa efter en sexfaldig världsmästare.
Min gissning: Anders Bagge.
Polaren: Tina Thörner, rallyesset som lärde känna Bagge under Let´s Dance och som just är mest känd för att ha kommit tvåa i Dhakar-ralltyt 2006.
Extra ledtråd: Bräck-godis (syftar antagligen på Kenny Bräck, Thörners rally-kollega)
Panelens gissningar: Anders Bagge (Pernilla), Kenny Bräck (Felix), Anders Bagge (Måns), Anders Bagge (Nour)