Låten föddes ur att Jendrik behandlats oschysst av en person i hans närhet och ur det vända något negativt till positivt.
– Jag var arg, men insåg att det inte gjorde något bättre. Så jag berättade att sättet hon behandlat mig på var sårande och gjorde den här låten.

Videon till låten tar genom regnbågsflaggans sex olika färger upp sex olika scenarier där människor får utstå hat eller nedvärderas för vilka de är.
– Jag är gay, men hade inte tänkt så mycket på vad flaggan står för. Så jag började forska i det och upptäckte att varje färg står för något viktigt i vårt community. Det fascinerade mig, så jag skapade små berättelser ur det. Lila, som står för ”spirit” blev till exempel bra för att ta upp det hat människor med tro får utstå. Och så byggdes videon till I Don´t Feel Hate på det.

Kommer du att överföra videons regnbågstematik till scenen i Rotterdam?
– Jag kan inte berätta hur, men jag kommer att få in färgerna på något sätt… Videon kunde vara lite mer politisk och där kunde jag tydligare visa var jag står i olika frågor. Det var viktigt för mig. Det är klart att många hatat den, men det är ju det här jag tror på: Att alla har samma värde och ska behandlas lika.

Är din hemstad Hamburg en bra gaystad?
– Definitivt. Jag föddes nära Lange Reihe, som är gatan dit gaydistriktet mest är koncentrerat till nu. Hamburg är en väldigt accepterande stad med bra barer och en öppen atmosfär.

Hur träffade du din kille?
– Vi träffades i samband med studenten. Min skola besökte hans och när vi träffades tog han andan av mig. Det låter fånigt men så är det (skrattar) Jendriks favoritlåt från Tyskland är Lenas Satellite ,och av de svenska låtarna som tävlat minns han Måns Heroes bäst.

– Det är ju allmänt känt i Europa att ni alltid har otroligt snygga framträdanden med bra låtar av starka låtskrivare.

Han har lyssnat igenom alla sina konkurrenter i år och tycker det finns gott om starka låtar: Storbritannien, Litauen, Frankrike, Schweiz. Och Sverige.
Tusse är så cool, och låten är en perfekt mix av uptempo och ballad.

Men detta med att Tyskland alltid är direktkvalificerade till finalen, är det så bra?
– Jag tycker inte det. Alla borde tävla på samma villkor, och jag gillar inte att vi inte behöver slåss med de andra i semifinalerna. Det hade varit mer jämlikt, ja, precis som jag vill ha världen.