Den stora frågan när vi går in i en ny vecka är alltid. Vinner William Robinson-tävlingen? För nu vet vi att han kommer att röstas ut i samma ögonblick någon annan får immuniteten. Hans pakt med Ludde visade sig bli kortvarig och Annika/Joanna/Olivia-pakten är för stark just nu. De kommer kasta sig över William så snart han är valbar till ö-rådsutröstning.

Däremot gör den 23-årige stockholmaren vad han kan och håller sig väl med såväl Rickard som Dennis (kan de rösta ut mannen som gav dem Maktens boning-lyxen?) Annki vacklar emellan och kommer väl fortsätta att leva i tron om att hon röstas ut om hon inte fortsätter att lägga sina menlösa röster på Rickard….

Annars en okej vecka i Haparanda: Ludde kom som sagt tillbaka (för att tillbringa 92 procent av sin tid med att försöka få Annki att forts att hon inte är intressant att rösta på), och några av ö-borna fick brev/samtal, och de fick reda på att finalveckan är runt hörnet…

Här är veckans rankning!1. William (1)

Ännu en Robinson-vinst för William säkrade hans plats i tävlingen. Alltså hur mycket kan han vinna? Herre, vilket stim han är inne i just nu. Är det någon annan i Robinsons historia som krossat lika hårt? Otroligt starkt gjort! Spelar också smart, även om det inte alltid går som han vill, och nu fick säga hej-då till polaren Ludde. Men det är fan som Ludde säger, William är hela paketet: Smart, stark & snygg. Heja homo!2. Olivia (3)
Visade att det under ett relativt hårt skal fanns en mammalängtande softie som saknar sin hund Pepsi. Spelar smart med sin immunitet, och än en gång visade Olivia att hon är grym i tävlingar då hon snyggt tog sig till final i Robinson-tävlingen. Olivia till final!3. Ludvig (ny)
Gjorde det mesta av sin korta vistelse den här veckan. Men förlusten i Robinson-tävlingen gjorde honom till hett villebråd för den blodtörstiga Olivia/Joanna/Annika-pakten och han fick tacka för sig (i den kanske roligaste reaktionen någonsin då Anders berättade för honom att hans Robinson-resa inte var riktigt slut än…).4. Dennis (4)
Än en gång bortkollrad i Robinson-tävlingen. Hur kan det bli så? Men Dennis hade å andra sidan en väldigt fin vecka där han lovade att fria till sin Ida, och fällde tårar över chansen att få prata med henne. Alltså hur lycklig är denna kvinna? Dennis har ett hjärta av guld (och att han dessutom var den enda som la en röst på Annki, för att han är så trött på hennes tjat), gör honom älskvärd. Hatten av!5. Joanna (2)
Om förra veckan var succé så var denna veckan lite mer fiaskoartad. Joanna förlorade maktens boning och föll på mållinjen mot William i Robinson-tävlingen. Nåväl, hon fick i alla fall ett brev hemifrån, och lyckades få ut Ludde.6. Annica (5)
Ingen stor vecka för Annika. Hon är inte stark i tävlingar och hon får aldrig skörda frukterna av några priser. Och fick inget brev hemifrån. Helt klart årets största kämpe i motvind.7. Rickard (7)

Undrar exakt hur trött Rickard är på Annkis tjat om pakter? Och på att hon fortsätter att rösta på honom eftersom hon vet att han inte blir sur över att få röster på sig? Jag gissar att han till slut blir ganska sur om hon fortsätter så här.8. Annki (8)
Först: Pizza-gate! När Annki helt fräckt tar Williams bit för att den var större var kanske årets oskönaste drag. Men jag gissar att Annki börjat tappa det där ute i vildmarken. Hon har förlorat hela sitt forma Nord-lag men det var ingenting som direkt bekom henne, hon var lika käck och glad som vanligt. Hon fortsätter att tro att folk vill rösta ut henne. Hon är väl den, vid sidan av Annika, som är det minsta hotet och därmed sitter säkert. Jag trodde också Annki var rätt smart men den här veckan sprack den illusionen då hon på allvar satt och sa att hon taktiskt inte ansträngt sig fullt på tävlingarna så att folk inte ska fatta att hon är så stark. Alltså…fniss…