Yes. Sverige och Tusse tog sig vidare som åttonde landet under semifinalens kuvertöppning i Eurovison Song Contest semi 1. Och det var helt klart rättvist då Mello-vinnaren levererade riktigt bra då han framträdde som låt nummer fyra under kvällen. Sverige fortsätter att visa musklerna i Eurovision-sammanhang och har nu bara missat en final i modern tid (2010).

Vidare gick också favoriterna från Litauen, Ukraina, Cypern, Azerbajdzjan och Ryssland. Men den stora vinnaren ikväll gissar vi är Malta som gick ut som sista låt, och herre vad Destiny levererade! Hennes Je Me Casse går redan varm på svensk radio och det är inte vågad gissning att det blir en av årets stora Eurovision-hits.

Det blev få överraskningar under kvällen då de flesta tippade finalisterna gick vidare. Vi tippade nio av tio vidare, och missade bara Kroatien, då Israels uptempo tog den platsen istället. Belgien var en liten outsider men vi gissar att Hooverphonics låt bröt av bra bland all uptempo.

Roligt också med final för Norge som skickar en av sina största artister, TIX, som försvarade de blåvitröda färgerna snyggt med sin refrängstarka låt.

Det här betydde att Irland, Kroatien, Rumänien, Slovenien, Nordmakedonien och Australien fick lämna årets ESC i förtid, och alltså inte är med och leker final på lördag.
.