Vi skrev tidigare om Lil Nas X hyllade framträdande under BET-galan där afroamerikansk populärkultur hyllas och prisas. Billboardettans Egypten-inspirerade nummer plussades i sociala medier och att han inför tv-tittare och livepublik kysste sin manliga dansare anses banbrytande på fler än ett sätt.

Men sångaren har också fått ta emot en hel del negativa kommentarer i sociala medier. Det är inte bara kyssen och hans lättklädda scenshow som hånas, hans klädval på röda matten innan galan, en klänning designad Andrea Grossi kritiseras också. En Twitter-användare kritiserade Lil Nas X stil med ”att vara bög betyder inte att du måste vara eller bete dig feminint”.

Men sångaren, som är flitig på Twitter, backade inte utan gav svar på tal:
Att bära traditionellt manliga kläder och använda sig av Le Bron-memes kommer inte ge dig straighta polare. Ge upp, brorsan

Lil Nas fortsatte att svara hatarna sitt Twitter-flöde:
”Ni hatar er själva så mycket. Ni lever era liv för att tillfredsställa straighta människor. Och ni är obekväma i vad jag gör för att ni är rädda att de ska vara obekväma med vilka ni är. Jobba på er själva. Jag älskar den jag är och vad jag gör.”

Montero (Call Me By Your Name)-sångaren fortsatte att skriva om sina tankar bakom det omtalade framträdandet.

”Ni har helt rätt i att jag är osäker rörande min sexualitet. Jag har fortfarande en lång väg att gå. Jag har aldrig förnekat det. När du är dömd av samhället att hata dig själv hela ditt liv så handlar mycket om att bryta det mönstret och det är exakt det jag gör”.

Framträdandet har redan setts av över 1,5 miljoner på YouTube och kändisar som Kylie Minogue, Colton Hayes och svenska Mellovinnaren Tusse hyllar och uppmuntrar Lil Nas X i hans Insta-inlägg från galan.