Patrik Jean släppte nyligen låten Gravitate och nu är musikvideon här. Klart vi är nyfikna på den rymdretro-inspirerade Magnus Ragnvid-regisserade videon som får premiär på qx.se i dag!

Hur föddes idén till videon?

– Låten heter Gravitate och har en del rymdmetaforer, så det föll sig rätt naturligt att göra nåt rymdrelaterat. När vi väl började bolla idéer spårade vi iväg helt och fick snarare sätta rimliga gränser för inspirationen. Vi hade ledord som ”queer”, ”mode” och ”retro” för att sätta känslan. Sen att fantasin skulle leda oss till att jag skulle sugas in i ett rymdspel, sitta på månen och gå på basutklubb med en alien var nog inget vi kunnat förutse.

Gravitate markerar första singeln sen Mello, vad gjorde detta till en bra uppföljare?
– Jag ville göra något som inte var helt förväntat och som skiljer sig lite från Tears Run Dry. Jag vill alltid utvecklas och visa upp nya sidor hos mig och min musik. Gravitate är lite tyngre, mer lekfull och sexigare vilket kändes bra för en sommarsingel.

Du har jobbat med sin snubbe Magnus i videon, hur är det att jobba ihop när man även är ett par, är rollerna alltid tydliga?

– Vi har extremt roligt när vi jobbar ihop och kompletterar varandra väldigt bra. Vi kan alltid vara brutalt ärliga mot varandra. Visst leder det ibland till lite tjafs, men det slutar alltid i att resultatet blir snyggare. Det blir mycket jobbsnack där hemma, men vi har båda turen att jobba med vår passion så det göra liksom inget.
I videon dras du till en alien som bär gummimask, jag såg i sociala medier att masken testades hemma först. Användes den till mer än skrämsel..?
– Haha, det skulle du bra gärna vilja veta, va? Vad vi gör med alla masker där hemma får stanna mellan oss.
Det är mycket pärlor, glitter och annat sparkling, har du sedan du var liten varit dragen till den estetiken?
– Det har jag definitivt. Jag älskade att göra smycken av glittrande pärlor, sätta på mig en ballerinakjol och dansa runt där hemma. Trots detta tog det mig 25 år innan poletten föll ner att jag var gay (skrattar).
Var hittar du inspo stilmässigt?

– Jag älskar att experimentera med det som uppfattas som maskulint och feminint, och blanda olika stilar. Till videon har fantastiska designern Stefan Wåhlberg skapat flera magiska outfits. Den vita looken jag har på månen har en perfekt balans av mjukt och hårt, där han arbetat med lager på lager av både luftiga genomskinliga tyger samt tyngre material med rakare snitt. Min rymddräkt är inspirerad av gamla sci-fi-serier men har bland annat ett spänne som ska påminna om ett harness. I slutet av videon har jag en helkroppsdräkt i glitter från Lazoschmidle. Ni kan ha sett en likadan på Zara Larsson. Alla dessa stilar representerar mig på olika sätt och det var kul att få ta ut svängarna lite extra.

Livet börjar nu återgå och ställen öppnar upp, vad händer i sommar?

– I sommar ska jag hinna pusta ut lite grann, innan jag dyker in i studion för att skapa nytt material igen. Jag ska träna, hänga med vänner och dricka bubbel, Prosecco såklart. Jag kommer äntligen få spela live, båda på Stockholm Pride och West Pride. Så det kommer bli en riktigt bra sommar.