I början av juli hade Fear Street Part 1: 1994 premiär på Netflix. Skräckfilmen, om ett gäng ungdomar i den lilla Ohio-staden Shadyside, är den första i en triologi som bygger på Fear Street-böckerna.
Och redan i fredags släpptes Fear Street Part 2: 1978 och nu på fredag den 16 juli kommer Fear Street Part 3: 1666 premiär på Netflix.
Filmerna skulle egentligen ha haft biopremiär, men så kom pandemin emellan och Netflix ryckte in och köpte rättigheterna till filmerna som kan kategoriseras som ”teen slashers”.

Första filmen, om gamla mördare som dyker upp igen och härjar med de lokala kidsen, har fått övervägande positiva omdömen av recensenterna, och ligger på 6,2 av 10 i betygssnitt på filmsajten IMDB. Vilket får sägas vara bra för att vara en skräckfilm.
Fear Street part 1: 1994 är ett stycke härlig ungdomsskräckis med en retroestetik och ett soundtrack som skriker 90-tal. Vi får bland annat höra Radioheads Creep, White Towns Your Woman och bruden som gav pansexualitet ett tidigt ansikte, Sophie B Hawkins, one-hit-wonder Damn I Wish I was Your Lover.

Men mest intressant är kanske att filmen har ett samkönat kärlekspar i fokus, vilket får ses som rätt ovanligt för genren, och deras färska uppbrott är en grej som går ut över handlingen i filmen…

Fear Street part 1: 1994 visas nu på Netflix