För ett år sen hade Högkvarteret egna lokaler vid Nytorget, men nu återfinns Högkvarteret i en följetång om tre lördag istället i Renseriets lokaler.
– Det blev för mycket när det blev en massproduktion av konsten. Nu är vi tillbaka fast i mindre och mer koncentrerad form. På så vis kan vi jobba med konst och kultur som vi verkligen känner kärlek till, säger en av initiativtagarna, Hanna Wilde.

Personerna bakom The Famous Fem(inists) som nu inträffar på Renseriet hängde en vecka tillsammans i New York och där föddes tanken om att skapa en följetång i Stockholm på sommaren.
– Man blir lite koko i huvudet av att det är ljust dygnet runt, på ett härligt sätt. Sommaren är en tid för att tänja på gränser och för förändring, och vi ville ta vara på det i tematiken i det här projektet. Dessutom är de flesta konstinstitutionerna stängda, så vi ville skapa en plats att mötas på för bra konst.

Tre lördagar i rad kommer totalt nio olika internationella och svenska konstnärer att bjuda på feministisk konst. Först ut är konstnärerna Malin Arnell, Liz Rosenfeld och Dynasty Handbag.
Högkvarteret hoppas på en intressant premiärkväll.
– Det ska bli spännande att se om vår gamla publik är med oss på lördag, säger Hanna.

Renseriet