Navid Kabiri är sedan många år en av de hårdast arbetande klubbarrangörerna och regnbågsentreprenörerna inom communityn. Efter exemplevis hundratals fester ihop med Clean Group, Stockholm Rainbow Weekend, Eurovisionfester, dansfestivaler, klubbar och nu senast som operativchef för restaurangerna Le Rouge, Storstad och Ljunggren tar han en framträdande roll hos utelivsjätten Familjen Ahlbom som bland annat driver gaygalavinnande Backdoor. QX tog ett snack med Navid inför helgens öppning.

Hallå, vad innebär ditt nya jobb?
– Jag lämnade mitt förra uppdrag som operativ chef för restaurangerna Le Rouge, Storstad och Ljunggren för ungefär en månad sedan och hade egentligen tänkt att ta det lite lugnt, men då dök detta fina erbjudande upp hos Familjen Ahlboms som jag inte kunde tacka nej till. Jag har inte riktigt någon titel än, Jesper Ahlbom använder mig som en springpojke just nu (skrattar). Idag har jag hand om restaurang Bistro Rigoletto, restaurang Park i Parken i Kalmar, nattklubben Colosseum och nattklubben Backdoor. Tanken är att jag inom kort även kommer att ha hand om det coola huset Hornhuset i Hornstull.

Vad kommer ditt arbete bestå av rent praktiskt?
– Just nu ligger fokus på att slå upp alla anläggningarna med nya koncept, mat och dryck, underhållning och drift tillsammans med all grym personal.

Men vad händer med Clean Group nu då?
– Clean Group finns absolut kvar och vi kommer att hålla i stora fester en gång i månaden och under stora helgdatum. Den första blir nu på lördag på Backdoor. Vi sitter även i mycket planering inför sommaren 2022 och två stora festivaler som vi ska arrangera i Sthlm.

Den här veckan öppnar Sverige upp, och så även många av ställena du jobbar med. Tror du att utelivsscenen förändrats efter pandemin?
– Det kommer den definitivt att ha gjort, i alla fall under en period framåt. Det kommer vara som nyårsafton varje helg nu.

Så, till mångas stora klubbfavorit, Backdoor: Kommer du förändra något och vad är i så fall den stora skillnaden jämfört med hur det såg ut tidigare?
– Låt mig få presentera bästa gruppen bakom nya Backdoor, Christian Lyth är den nya nattklubbschefen, Rami Awad nya barchefen, Max Bornehed och Andreas Hörstrand är DJ-ansvariga och sköter även underhållningen, med mig bakom sig så klart. Jag kommer att backa upp dem till 100 % så att vi följer det senaste inom musik, underhållning och klubb. Det blir nya klubbar, fräschare posters, bättre DJ:s, större artister och mer internationell känsla på klubben.

Kommer ni fortsätta med gästartister och temakvällar?
– Det kommer vi absolut att göra. Vi har redan stora artistbokningar och DJ-bokningar klara för hela oktober och november. Men väljer att släppa info vecka för vecka. Backdoors Facebook-sida ligger dessvärre fortfarande nere, men man kan följa Backdoor på Instagram för de senaste nyheterna.

Kommer man känna av din närvaro på Backdoor genom att festerna som Clean Group anordnat kommer att leva vidare?
– Självklart, jag kommer att finnas med hela tiden. Och jag kommer absolut att ha en konfettimaskin bärandes med mig (skrattar).

Vad har du själv för förhållande till Backdoor?
– Det är ett kärt barn som jag adopterat nu, men barnet behöver hjälp att växa till sig. Målet är att skapa en superinternationell klubb som alltid ligger ett steg före.

Hur ser du på Backdoor, är det en gayklubb?
– Backdoor är en fristad, alla är välkomna!

Nu öppnar Sverige, hur tror du helgen kommer att bli?
– Räcker det om jag säger kaos, bra och kontrollerad kaos så klart! Fullt hus och köer utanför är vad vi väntar oss. Så, kom tidigt är ett tips nu som alla måste ta till sig. Och detta är inget marknadsföringsknep! (skrattar).