Ur en längtan av en ny slags fest för lesbiska skapades Lalitas Party av Ida Wahlström och Fanny Norlin. Drömmen var att inte behöva välja mellan en fest riktad till lesbiska och bisexuella kvinnor och fester med tantra och Burning Man-anda.

I lördags var det dags för ”Lalitas Party” och till QX berättar Ida om det hon beskriver som ”en jävligt bra fest”.

– Varje gång jag tittade mig runt – på öppningsceremonin, på dansgolvet, i loungen, på workshopsen jag gick på, så upplevde jag att stämningen var otroligt härlig. Den var lekfull, energisk, öppen, varm och inbjudande. I vissa stunder som på öppningsceremoni var den även sårbar och djup.

Hon berättar att hon träffat flera kvinnor som hade kommit ensamma för att försäkra sig om att inte missa den nya festen.

– Jag tror inte att någon kände sig ensam. Alla pratade med varandra och många nya kontakter knöts. Många sa också att de fått provat på saker som de aldrig gjort förut. Som till exempel japansk repkonst shibar, säger hon och fortsätter:

– Sen var det också fullt ös på dansgolvet samtidigt som det fanns chans att mingla i den sjukt mysiga loungen där alla bilder är tagna.

Utöver repkonst, dans och mingel fick deltagarna testa på The Kissing Booth, en tarothörna med häxan Li Storm och lyssna till ett rapuppträdande av Kim Gajraj.