Snart är det dags för den internationellt prisade Riddarholmens kammarkör att konsertera i Gustav Adolfskyrkan på Östermalm. Flöjtsolisten Per Gross samarbetade med kören 2012 och är nu återigen tillbaka för att samklinga med de ljuva körstämmorna.

–  Vi har redan börjat repa och det känns jättekul! Det kommer att bli en blandning av de allra mest älskade och önskade julfavoriterna men även inslag som kanske är lite nyare för öronen, berättar Gross.

Kören leds sedan flera år tillbaka av Stefan Boström, också känd som drugan Madame Heinz, tidigare hostess och domptör på den nu nedlagda gayklubben King Kong. Vi undrar nyfiket om det är Stefan eller Heinz som kommer att vara på plats för att leda kören.

– Man vet aldrig med Stefan, det får bli en överraskning! skrattar Gross och fortsätter:

– Nej men skämt åsido Stefan lärde jag känna när vi pluggade på Kungliga Musikhögskolan, och det blir nog maestro Boström som står för dirigentskapet, även om Madame Heinz säkert är med andligen!

Trots att julkonserten inte har någon speciell hbtq+ riktning så hoppas flöjtisten att alla känner sig varmt välkomna.

– Vill man ha julstämning, oavsett vem man är, så kan det vara ett bra tillfälle att sitta ned och i lugn och ro njuta av musiken.

De nyare arrangemangen är av Christmas carols för kör och flöjt av den danske körprogessorn Michael Bojesen. På programmet finns även adventssångerna av organisten och tonsättaren Otto Olsson.

Vill du också värmas av högtidliga julsånger i vinterkylan? Då är Gustav Adolfskyrkan den 5 november platsen för dig! Julkonserten kommer att hållas både 15:30 och 18:00. Biljetter går att köpa här eller på plats en halvtimme före konsert om man vill chansa. Läs mer här.