Mariette delar själv med sig på Instagram om att hon har blivit orosanmäld till socialen, av en anonym person. I anmälan framgår att personen ringt socialen anonymt efter att ha bildat sig en uppfattning om Mariette som förälder genom stjärnans Instagram.

”Anmälaren uppger att mamman har fullt upp med annat, hon har inte tid med bebisen till 100 procent. Mamma är ute och spelar musik har hen sett på hennes stories/bilder på Instagram. Anmälaren har via gemensamma vänner hört att mamman har väldigt mycket för sig.”

I kommentarsfältet delar följare och vänner till Mariette med sig av sin förfäran över orosanmälan.

”Det här är det sorgligaste och sjukaste jag har sett på länge. Fan vad jag lider med er att ni ska behöva stå ut med detta!!! Ni är världens bästa föräldrar. Alltid. I alla lägen. Jag skulle välja er vilken dag som helst som föräldrar” skriver Sarah Dawn Finer.

”Herremingud! Vilken galenskap!!” skriver Micael Bindefeld.

”Tydligen måste man vara hemma med sitt barn för att vara en bra mamma!” skriver Laila Bagge och minns hur båda hennes barn följt med henne på jobb och turné när de var bebisar.

Till Aftonbladet kommenterar Mariette själv orosanmälan och säger att hon nästan började skratta.

– Jag fick mig nästan ett litet skratt när jag läste det för det var så himla overkligt att få ett sådant brev där någon dessutom har kollat igenom min Instagram och påstår att jag spelar och jobbar så mycket att jag inte kan ta hand om mitt barn.