Det tredje december blir det World Aids Day-gala på Kolingsborg i arrangemang av Stiftelsen World Aids Day Galan. 13 killar näckar för att samla in pengar och i fronten på kalendern står sajten Finests chefredaktör Alexander Erwik i bara mässingen. Som en kommentar till SD-riksdagsmännens favoritredskap, skyler han de mest privata delarna med ett järnrör!
QX ringde upp Peter Englund för att få veta mer om kalendern som släpps på galan men redan nu kan förbeställas via QX Shop.

Varför gör ni en kalender?
– Vi ville ha med de klassiska komponenterna vid en välgörenhetsgala och därför har vi år förutom show med artister på scenen även en temalåt som heter ”Dom som försvann”, lotteri och ett hederspris till Alexandra Charles som årets eldsjäl och självklart en nakenkalender med snygga gossar som har release på World Aids Day Galan måndag 3/12. Pengarna vi får in hamnar i stiftelsen World Aids Day Galan ur vilken vi sedan skänker pengar till personer och organisationer som deltar i kampen mot hiv och aids i Sverige.

– Hur har du fått killarna att ställa upp?
– Jag stod på knä! Och bönade och bad alltså… Skämt åsido så var det inga svårigheter att få killarna att ställa upp när syftet var att samla in pengar till detta ändamål och alla var förvånande oblyga och generösa både vid själva fotograferingen och runt omkring den.

– Hur övertygar man profilerade personer att näcka framför kameran?
– Jag behövde faktiskt inte övertyga någon eftersom de redan var övertygade om att de uträttade något viktigt även om det innebar något så märkligt som att klä av sig nakna framför en kamera.

– Vilka är med i kalendern?
– I kalendern har vi med en hel drös olika kategorier av män, till exempel en ekonom, en gladiator, en dragshowartist, en dansare, en bartender och en personal trainer. Vi har försökt få med ett brett spektrum av manstyper, men den övervägande delen är fördomsfria machosnubbar med en stor dos självironi och humor.

– Har du några snaskiga avslöjanden från fotograferingen?
– Ärligt talat var jag helt immun mot snoppar efter de två dagarna vi fotograferade eftersom jag exponerades för fler nakna män under den korta tidsperioden än under de senaste tio åren! De snaskiga detaljerna i behind the scenes-form finns i min digitalkamera och kanske kommer att visas vid ett senare tillfälle, men låt mig säga så här; ibland blev jag förvånad… mycket förvånad…

– Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Just nu önskar jag mest att den begränsade upplagan om 500 kalendrar säljer slut på själva galakvällen och om inte att de resterande säljer slut via QX Webshop och på vernissagen på biografen Zita 12/12 där vi auktionerar ut supersnygga förstoringar av bilderna i begränsad upplaga.




Köp WAD-Kalendern i QX Shop