Ian H Watkins har två sexåriga söner tillsammans med exet Craig Ryder. Ibland delar han med sig av filmklipp och bilder på sina barn på Instagram. Ofta fylls kommentarsfälten av positiva kommentarer. Men varje dag får han också homofobiska meddelanden riktade till honom som pappa, vilket han nu delar med sig av.

Under en skärmdump där en följare beklagar sig över att det är ”synd om hans barn” som har två pappor, vilket person menar är ”äckligt” ger han svar på tal, och uppmuntrar följaren att ”utbilda sig och bli bättre”.

”Det här är den typen av bigotteri (och obildning) som fortfarande existerar idag. Jag får dessa meddelanden på daglig basis genom sociala medier. Tider har förändrats men vi har fortfarande en lång väg kvar att gå med att utbilda homofober som Kerrie. Kerrie, om du bara kunde se det liv och den kärlek min barn har. Du kanske aldrig hade det så, vilket förklarar en del. Jag skickar dig genuint kärlek och uppmuntrar dig att utbilda dig själv och vara bättre” skriver Watkins på sin Instagram.