Minsann! Efter förra veckans lilla gästspel i ett klipp med Christer Lindarw visade det sig att det var Marianne Mörck bakom masken på den lite tilltufsade Nallen. Det var inte helt lätt med tanke på ledtrådarna, men hon tillhörde en av mina gissningar. Mest med tanke på rörelsemönster och att hon varit gift med en Svensson (Lill-Babs och Mörck var ju ett par i Bonusfamiljen).

Panelen fick denna vecka förstärkning av Johanna Nordström som förra året visade sångkunskaper som Draken. Hon övertog Nours roll fint, men jag saknade ändå Nours vassa repliker. Det behövs nån med lite udd när Måns, Pernilla och Felix är så mysputtriga. Nån som är den motsträviga trotsiga tonårsdottern i denna fredagsunderhållningsfamilj.

I övrigt bjöds vi som vanligt härliga nummer och svååååra ledtrådar. Här är kvällens mesta ledtrådar och min gissning på varje figur:

Sagoträdet ”What a Wonderful World” (Louis Armstrong)
Ledtrådar: Ser ståtlig ut, men känner sig som en blyg viol. En ”late bloomer”. Pappersbruk. Skrev ett nytt kapitel i sitt liv som sådde ett nytt frö. ”Ett träd som heter?” Kan bestå av trädslaget bok. Eller en. Har musikaliska rötter och familjen har hängt med en riktig kung. Stolt över sin stamtavla. Himlen runt hörnet. Ekorre. Om han misslyckas är det bara att vända blad.
Extra ledtråd: En radiostyrd bil kommer in med en mobiltelefon med en kontaktlista med namn som Lars Lerin, Stina Wollter, Camilla Läckberg, Björn Ranelid, Niklas Ekstedt och Bonniers Förlag.
Min gissning: Det är ju som upplagt för att man ska tro att det är en författare. Men vem? Fredrik Backman som skrivit En man som heter Ove? Han började ju som något annat…Äh, ingen aning!
Panelens gissningar:
Måns: Fadde Darwich
Pernilla: David Lagercrantz
Johanna: Viktor Frisk
Felix: Gustav Lindh

Mjukglass – ”Ain´t My Fault” (Zara Larsson)
Ledtrådar: Älskar att softa, men har mycket energi. Har skrivit på kontrakt för att behålla hemligheter förut. Älskar att veta sånt ingen annan vet. Ostron, rysk kaviar och räkor. Behövde ingen instruktionsbok. Har Mellon på sitt CV och även jobbat med ABBA. En av hennes hits var hon tvungen att framföra varje gång hon var med i tv. Har delat scen med någon i juryn. ”Jag är inte så komplicerad”. ”Är det här fortfarande mitt game efter alla år?”
Extra ledtråd: Nån kommer in och mäter strålning, inte första gången hon hörs i det här programmet.
Min gissning: Mycket ska ju peka på Miss Li (Komplicerad, Instruktionsbok, Mello..). Men det är det ju inte. Nä, jag slår till med Marie Serneholt här. Hon har gjort Mello, lett Mello, gjorde A-Teens med ABBA-låtar, har inte sjungit på länge, och har ju delat scen med i alla fall Måns.
Panelens gissningar:
Måns: Gina Dirawi
Pernilla: Anna Book
Johanna: Tareq Taylor
Felix: Leila K

Astronauten – ”Livin la vida Loca” (Olivia Rodrigo)
Ledtrådar: ”Jag är en astronaut”, som nu är sitt eget verk. Boomerang. Vill ta ut svängarna istället för svingarna. Gjort succé på andra sidan Atlanten. Trivs i flock. Det blir ingen boogie. Halva svenska hemstaden vet vem han är.
Extra ledtråd: Ett matbud kommer in med paella från Spanien, mexikanska enchilladas och italiensk pizza. Har varit ute i världen och smakat på mycket framgång.
Min gissning: Mannen under dräkten är ju ingen dansare, och rör sig som en äldre. Därför kan det väl inte stämma med Jesper Blomkvist som vunnit Lets Dance? Men en 1994-spelare är ingen dum gissning.
Annars kom jag att tänka på Svennis, som tränat mexikanska landslaget, vart verksam i Italien och spelat en del golf.
Panelens gissningar:
Måns: Jesper Blomqvist
Pernilla: Lasse Hallström
Johanna: Armand Duplantis
Felix: Jesper Parnevik

Sjöjungfrun – ”Stone Cold” (Demi Lovato)
Ledtrådar: Har pendlat mellan olika världar. ”Jag vill skapa karaktärer som ingen i hemlandet förväntat sig av mig”. Filmaffischer för ”Ingen kan älska som Sjöjungfrun”, ”Micke & Sjöjungfrun” och ”Sommaren med sjöjungfrun”. Inte rädd för att ta till stora bokstäver. Är ingen diva även om hon tillhört kungafamiljen. Vill vara med till slutet, det som är vackert: Finalscenen. En del ser henne som en superhjälte och det passar perfekt att vara på riktigt djupt vatten. Kommer in i en sitcom och ramlar. ”Om dom vill skratta: Låt dem.”
Extra ledtråd: En väska med en nackkudde, öronproppar, sovmask..Sverige är inte längre hemland för mig.
Min gissning: Ledtrådarna lutar ju åt Izabella Scorupco eller Alicia Vikander, men så lätt kan det inte vara? Privata Alicia skulle väl aldrig vara med i The Masked Singer? Och filmaffischerna med Izabella-filmer är en alltför lätt ledtråd. Sitcom-blinkningen fick mig att tänka på Malin Åkerman då hon ju gjort The Comeback med Lisa Kudrow och många romcoms. Och varit superhjälte i Watchmen. Fast skulle hon säga hemlandet om Sverige då hon inte bott här sedan hon var två? Hmmm…
Panelens gissningar:
Måns: Alicia Vikander
Pernilla: Hannah Graaf
Johanna: Alicia Vikander
Felix: Izabella Scorupco

Lokatten – ”Mikrofonkåt” (September)
Ledtrådar: En som många vill se, men som egentligen inte vill bli sedd. Hästmålning i bakgrunden. Återvänder till sitt ursprungliga revir, och vill synas och visa en annan sida av sig själv. ”Min stora utmaning är att inte röra mig som mig själv och att hålla färgen i alla lägen, och inte bara en av dom”. Har haft många titlar. Flera romanser kända, och haft en fling med en internationell popstjärna. Verkar ha träffat Johnny Depp, men inte Leo DiCaprio, och har nån koppling till The Mauler. Hon blir uttittad och hennes liv har känts som ett zoo. Lite lyx, verkar ha varit eller ha verkat i LA. Queen L.
Extra ledtråd: Sitter i förhör. Älskar MMA och dess utövare. Haft en hemlig relation med någon popstjärna som är mer känd än Måns Zelmerlöw.
Min gissning: Jag gissar på Laila Bagge. Det lät lite som hon när hon sjöng, och hon har ju varit mycket i USA. Hon har släppt musik (återvänder till sitt ursprungliga revir), haft flera kända romanser (Niclas Wahlgren och Anders Bagge), och hennes son Liam håller på med MMA. Och ja, Queen L: Laila.
Panelens gissningar:
Måns: Ulrika Johnson
Pernilla: Jessica Folcker
Johanna: Camilla Läckberg
Felix: Laila Bagge