I kväll är det dags för 30-årige copywritern Jimmy Guo att inta spisplats under finalen av Sveriges Mästerkock. QX ringde upp honom inför programmet som visas ikväll kl 20 i TV4 och på TV4 Play..

Om du ska sammanfatta din resa så här långt?
– Känslosam. Det är intressant hur otroligt känslomässigt det är att laga mat för mig. Det har varit euforiska känslor samtidigt när man tvivlar på sig själv. Det har varit en otroligt lärorik och rolig resa som jag utan tvekan skulle göra om. Det har varit så kul att tävla.

Blir du igenkänd på stan?
– Nu har det blivit ganska mycket igenkänning, och det har varit väldigt positiva och varma reaktioner.

Sist vi snackade uppmuntrade du att eventuella ragg skulle DM:a dig, har det blivit några DM:s? 
– Det har kommit en del.. det har till och med varit svårt att hinna med (skrattar). Men min uppmaning är att om de skriver från en privat profil bör man ju skicka med bild på sig själv….

Var du nervös inför kvällens final?
– Ja! Det var det som var så roligt, att jag knappt var nervig under resten av säsongen men just finalen var jättepirrig. Det är ju det sista du gör, och då kom nerverna.

Vad är du mest stolt över så här långt?
– Bra fråga. Jag tror det rent prestationsmässigt är den tävlingen där vi gjorde en rätt utefter tallriken. Jag hade varit i eliminering veckan innan och kände bara att jag ville låta lusten styra. Och det blev ju bra!

Hur var det att möta Adam i final? 
– Det kändes helt rätt. Jag hejade ju på honom och var så nervös å hans vägar i semin. Att han kom till final betydde så mycket för honom, men också för mig. Jag har sett honom som en värdig finalist hela vägen.

Det ligger väldigt mycket gulliga bilder ute på er, är det mer en vänskap?
– Haha. Tyvärr får jag dementera det. Han är för heterosexuell, och dessutom lite ung för mig.