Tredje programmet av The Masked Singer bjöd på ytterligare en avmaskning, och denna gång dolde sig  ett riktigt stort namn under det ludna huvudet. Men mer om det längre ner i texten.

Helsicke vad svårt det är i år! Ledtrådarna är som gjorda för att spreta åt alla möjliga håll och det blir inte lättare av extra-ledtrådarna heller. Röstmässigt har man heller inte mycket att hämta då figurerna sällan visar sig innehålla artister vars röster man känner igen. Men efter ikväll tyckte jag att poletten föll ner på två nya namn, och ett namn håller jag fast vid sedan förra gången vi såg figurerna.

Men den där förbannade ”Trollkarlen”!
Det kan komma en miljon fotbollsledtrådar till utan att jag vet vem det är!

Här är kvällens ledtrådar och min gissning på varje figur:

Spelmannen.

Spelmannen – ”Prisoner” (Dua Lipa & Miley Cyrus)
Fortfarande med i matchen. Aldrig kunnat bestämma sig mellan blått och rött. En perfekt uppväxt, i snölandskap. Har arbetat över hela världen. Ingen soloartist, älskar sitt lag, familjen är viktig (som nästan alla är i samma bransch). Mitt märke vill alla ha. Fick kärlek från en prinsessa, men det var ingen kunglig affär. Vunnit många pokaler. Vill slippa fördomar, och hålla i längden (även om den varierar). Har känt sig som en fånge i sitt förflutna, men är nu äntligen fri.
Tre påståenden, där ett är sant: ”Jag har vunnit det finaste filmpriset”, ”Jag har vunnit det finaste tv-priset” och ”Min favoritlåt i ESC är Måns Heroes”.
Min gissning: Amadeus Sörgard, som jag föreslog förra gången står fast. Han spelar fotboll, har familj i samma bransch, vill säkert slippa fördomar, vunnit pokaler i fotboll, aldrig kunnat bestämma sig mellan fotbollen och sången. Och säkert är hans favorit i Eurovision Heroes just för att man inte ska tro att det är hans mamma. Och fånge-referenserna har att göra med att han nog känt sig fången i sin roll i en av Sveriges mest kända familjer. Plus, han sjunger ju bra!
Panelens gissningar:
Måns: Amadeus Söögard
Pernilla: Amadeus Söögard
Nour: Viktor Leksell
Felix: Mikael Dorsin

Cyberninjan.

Cyberninjan – ”Lay All Your Love On Me” (ABBA)
Lärde sig tidigt spela alla instrument. Gök i bakgrunden, ville bli artist och konstnär. Hållit på med grafitti och hennes texter såg man överallt. Ville höras och synas och sjöng som 11-åring med Vikingarna. Drömde om det största musikprogrammet och den drömmen blev sann. Genombrott i en video där några av världen största artister var inblandade. Hoppas ni lägger all kärlek på mig så mitt uppdrag kan fortsätta.
Tre påstenden: Har sjungit med ett dansband i en tv-succé. Jag har studerat Bibeln på universitetet. Jag har besegrat ett av Pernillas barn på bästa sändningstid.
Min gissning: Jag tycker fortfarande det låter som Marie Serneholt. Men Marie kablar ju inte ut sitt liv i olika kanaler… Så jag fastnar vid Clara Henry. Hon har gjort Mello, visat olika talanger på bästa sändningstid (Robinson, Mello, Bäst i test), dubbat film (Hitta Doris), och ja, hon ingick ju i GP:s ungdomsredaktion Grafitti! Nu när jag gick miste om Sundhage som Fru Kanin får Härliga Henry (tillsvidare) bära HBTQ+fanan i denna tittarsuccé.

Panelens gissningar:
Måns: Clara Henry
Pernilla: Keyyo
Nour: Feven
Felix: Camilla Läckberg

Riddaren.

Riddaren – ”My Heart Will Go On” (Celine Dion)
Småkakor. Inte här för att ta hem spelet, den här gången. Jag tar det på volley. Jag lever kanske i fel tid. Det var bättre när jag hade nät framför mig. Titeln har gett mig ära och berömmelse. Vunnit en hel del priser, men aldrig fått den ädlaste medaljen. Karriären har blomstrat och gått utför. Både ställt frågorna och gett svaren. ”Ibland känns det som jag ”kolluderat” genom livet”.
Tre påståenden, där ett är sant: Den viktigaste fågeln i mitt liv är Kalle Anka. Jag har tävlat mot Ingemar Stenmark, men inte på snö. Jag har hånglat med en i panelen.
Min gissning: Jag tyckte att det lät som Peter Magnusson när han sjöng sist, men ingen ledtråd i kväll pekade dit. Så, kan det vara tennisesset Jonas Björkman? Han tävlade mot Stenmark i Lets Dance, nät och volley-referenserna stämmer ju, och ledtråden till Måns i förra programmet stämmer ju bra då de har paddelkedja, bedriver välgörenhetsorganisation och är polare. Och Båstad-referensen i förra programmet stämmer ju också. Och dubbelspelare. Ja, Björkman gissar jag.
Panelens gissningar:
Måns: Anders Järryd
Pernilla: Bingo Rimér
Nour: Johan Glans
Felix: Edward Blom

Trollkarlen ”Begging” (Måneskin)
Nu ligger (base)ballen hos er. Uppvuxen på två kontinenter. I Asien finns mitt land, men där har jag inte bott. En revolt att inte spela musik. Fick spela på nationalarena som 17-åring, blev upptäckt när han hoppade in som avbytare. Har spelat med en superstjärna vi inte kan få nog av. Supporta mig till nya framgångar, nu vill jag inte bli utvisad.
Tre påståenden, där ett är sant: Tränaren i AIK retade sig på mitt sätt att springa. Jag har stått med Zlatan och pratat om mina strumpor. Jag har stått med Kungen och pratat om mina kalsonger.
Min gissning: Det KAN ju inte vara nåt annat än en fotbollsspelare. Denna vecka var ju ledtrådarna BARA om det. Men jag kan ju INGET om fotbollspelare. Johan Elmander? Jesper Blomqvist? Anders Svensson?
Panelens gissningar:
Måns: Niklas Lidström
Pernilla: Markolioo
Nour: Henrik Schyffert/Ulf Kristersson
Felix: David Druid

Fru Kanin.

Den som fick lämna programmet var ”Fru Kanin”. Kanske inte seriens vassaste sångare, men absolut ett kul namn: Det var vår gamla HBTQ+kämpe Mona Sahlin som visade sig befinna sig under Kanin-dräkten och nu sa adjö. Och detta innan vi ens hunnit till Toblerone-ledtråden!
Lyssnade man på rösten under framträdandet i kväll, sken det igenom att det var Mona, då hennes karakteristiska röst tog ton. Men ledtrådarna har inte varit lätta.
Jag var tokinne på att det var Pia Sundhage som dolde sig under dräkten efter första programmet. Det var för mycket som pekade på det med Brasilien-referenserna, komma ut och alltid varit en lagspelare.
Men icke. Sahlin var Fru Kanin.

Panelen brottades med Mona-gåtorna och gissade först åt alla möjliga håll. Felix trodde det var Carolina Gynning, Pernilla trodde på Nour sa Stina Wollter och Måns var mest nära (politiker)sanningen med Margot Wallström och Alice Bah Kuhnke. Inte förrän mot slutet gissade Felix och Pernilla rätt då de slog till med just Mona.

Så, ledtrådarna är ju verkligen inte lätta och det är nästan för många villospår som läggs ut.
Men det är ju det som gör det kul att titta varje vecka. Jag vill fortsätta att gissa.