Den nya säsongen av Kärleken flyttar in är här. I dejtingexperimentet får vi följa med när kärlekstörstande singlar paras ihop med en expertmatchad främling för att sedan flytta in i ett hus och prova på hur det är att leva tillsammans. Efter 24 timmar får deltagarparen välja om de vill fortsätta bo ihop ett dygn till. Intensivdejten kan vara upp till fyra dygn.

Adon såg en reklam för programmet och kände direkt att det här var en chans värd att hoppa på.

– Jag ville träffa någon men det finns inga bra arenor för det längre. Sen har det ju varit pandemi och då har det varit appar som gäller, men det fungerade inte riktigt för mig, säger Adon.

Både Adon och Håkan beskriver sin typ som ”vanliga killar”.

– Jag brukar säga såhär: Ju tråkigare de känner att de är ju mer intresserad är förmodligen jag av den typen av kille. En ”Svensson Svensson” är min typ, berättar Adon.

Det visade sig att de hade setts förut

Håkan var först på plats i huset och stod nervöst och inväntade sin nya sambo. Han tittade ut genom fönstret och såg Adon komma gående med en resväska.

– Jag tänkte ‘fasen vi har ju träffats förut och haft det lite mysigt’. Det var något år sedan genom Grindr om jag minns rätt. Så de hade ju verkligen lyckats pricka in min typ, skrattar Håkan.

Tio minuter efter de båda var på plats i huset öppnades första bubbelflaskan – ett tema som höll i sig.

– Alkoholen flödade. Det var bubbel från morgon till kväll vilket gjorde att spärrarna släppte totalt. När jag gick in i huset tänkte jag att jag skulle hålla igen lite och försökte väl visa en mer tvättad sida, men man glömde väldigt snabbt bort kamerorna och ljudupptagningen. Sen var det också en väldigt avslappnad och ledig stämning mellan oss, säger Adon.

Att kamerorna glömdes bort skriver Håkan under på. Inför deras vistelse hade de fått höra att det rådde strikt sexförbud i huset. Vilket de fick en liten påminnelse om en mysig natt.

– Då plingade det till i telefonen: ‘hallå pojkar, det är sexförbud’, minns Håkan och tillägger:

– Vi hade så jäkla skoj.