Nu börjar vissa trådar knytas upp, och vissa avslöjanden om de tävlanden får en att skrika ”jamen det är ju….!”, framför tv:n. Jag älskar när poletten faller ner och man får det klart för sig vem som döljer sig under masken innan panelen hunnit ventilera.

Men vissa knutar består och det är långtifrån klart vilka det är som döljer sig bakom exempelvis Mjukglassen och Sagoträdet. Inget stämmer ju!
Nåja, här är kvällens mesta ledtrådar och min gissning på varje figur:

Mjukglassen – ”Don´t Start Now” (Dua Lipa)
Ledtrådar: Döljer sin dialekt och kommer från en plats där fotboll var en stor grej. Jag har inte haft det glassigaste livet. Kunde ha hamnat på kontor, men själen sa ifrån och tog en chans som förändrade mitt liv. Har stått i tv inför miljonpublik och numer är livet en baggis. Mitt namn låter mjukt, men betyder nåt taggigt. Den här möjligheten kommer jag inte skoja bort.
Extra ledtråd: ”Jag har dragit ett skämt som blivit polisanmält.” ”Jag har brutit foten när jag spelade luftgitarr.” ”Jag har fått hela Friends Arena att hylla mig.”
Min gissning: Men är det Gina Dirawi? Sjunger bra, gjort Mello, har dialekt, och ledde Guldbaggen: Baggis i år.
Panelens gissningar:
Måns: Arantxa Alvarez
Pernilla: Cherrie
Nour: Carina Bergfeldt
Felix: Shima Niavarani

Sagoträdet ”Shivers” (Ed Sheeran)
Ledtrådar: Äntligen får jag visa mina rötter på bästa sändningstid igen. Av träd tillverkas not han använder dagligen. Har tillverkat smycken, varit sjöman och jobbat på strippklubb. Sett världen och saker han skapat har exporterats till över 100 länder. Svårt att sakta ner.
Min stora kärlek är en riktig Amazon.  Vill höra sanningen även om den ger rysningar.
Tre ledtrådar varav en ska bort: ”Jag har skrivit tvåsiffrigt antal böcker”, ”Jag har flugit helikopter med Zlatan”, ”Jag har sjungit tillsammans med en i panelen”
Min gissning: Måns Alex Schulman-gissning är ju riktigt bra! Amanda Schulman, är hon lång? För annat låter ju bra: Skribent, författare och sanningssägare. Och Alex är rätt lång om jag inte minns fel..
Panelens gissningar:
Måns: Alex Schulman
Pernilla: ”Kicken”
Nour: Amadeus Sörgaard
Felix: John Ajvide Lindqvist

Sjöjungfrun – ”Dont´Call Me Up” (Mabel)
Ledtrådar: Känner igen sig i Den lilla sjöjungfrun, en tyst rebell. Skolan kändes som en ren förvaring, och ”började med att ta mig över gränsen”. Ett särskilt hotell har haft en speciell betydelse i mitt iv och när jag checkade in där visade jag hela landet vad jag är kapabel till. Men tog inte hem statyetten…
Blev stalkad av en superstjärna.
Tre ledtrådar där bar en är sann: ”Jag har fiskat musslor med Matt Damon”, ”Jag har tävlat i badminton”, och ”Jag har haft en romantisk historia ihop med Pernillas bror”.
Min gissning: Det är ju klart det Yohio! Heartbreak Hotel-referensen! Och idag hörde vi ju att det är en snubbe som sjunger. Att panelen inte hör det!? Och sedan tidigare fick vi Yohios andra Mello-låt antydd: ”Vill vara med till slutet”, ”Superhjälte” och bott utomlands. Kul namn!
Panelens gissningar:
Måns: Isabel Adrian
Pernilla: Elena Belle
Nour: Christer Lindarw
Felix: Rebecka Ferugson

Lokatten – ”Cover Me in Sunshine” (P!nk)
Ledtrådar: Blev upptäckt i gymnasiet och fick resa söderut. Gjorde ett klipp som kostade henne en karriär. Utbildad lärare. Skaffat sig datakunskap. Blev blixtförälskad när hon hamnade på Börsen. Favoritfärg är svart.
Tre ledtrådar: ”En arabisk prins har friat till mig i en Lamborghini”, ”Jag har bråkat om hästar med GW”, ”Jag har varit på middag med Mel Gibson”
Min gissning: Jag håller fast vid Laila Bagge. Hennes favoritfärg är svart och sedan tidigare vet vi att hon varit mycket i USA, släppt musik och hennes son Liam håller på med MMA.
Panelens gissningar:
Måns: Sigrid Bernson
Pernilla: Malin Berghagen
Nour: Carolina Gynning
Felix: Laila Bagge

Avmaskades gjorde Lasse Holm! Förra veckan skrev jag att ”mannen under dräkten är ju ingen dansare, och rör sig som en äldre person”. Stämde. Men kvällens leverans av N´Sync It´s Gonna Be Me var riktigt härlig.
Jag var inte alls rätt ute förra veckan, men men ikväll tog jag det på Chipsiga ledtråden ”Mycke Mycket Mer” i kombo med ett kontrollbord. Pernilla var på Lasse-spåret, Felix inte alls  och Nour tänkte det var Björn Skifs... Bra namn!