Men det var väl tusan! Peter Magnusson gissade jag ju på redan vecka ett! Men sist han var med pekade så mycket på att det det skulle vara en tennisspelare som gömde sig under ”Riddaren” så då var jag mer inne på Jonas Björkman. Ingen av veckans ledtrådar gjorde mig tydligt klokare förutom att jag tyckte det lät som Magnusson bitvis, så det var nog han som låg närmst till hands vid sidan av Björkman (som Måns dock är polare med och borde ha känt igen…).
Magnusson är väl ett bra namn för tävlingen i alla fall? Showig, bjöd på sig själv och sjöng habilt.

Men i övrigt? Den där jäkla Trollkarlen gäckar mig. Förra årets säsong var det kanske för lätt, och man satte de flesta innan de tog av sig maskerna. Men i år är det fan svårt. Det är inte många ledtrådar som sticker ut och som man kan göra en konkret gissning av. Det läggs ut många sidospår och nån som solklart verkar vara en fotbollsspelare ena veckan är verkligen inte det när man ser till ledtrådar andra veckor. Den här veckan har jag dock landat i att två av mina gissningar från tidigare veckor stämmer…

Här är kvällens ledtrådar och min gissning på varje figur:

Spelmannen.

Spelmannen – ”Aint No Other Man” (Christina Aguilera) & ”Sucker” (Jonas Brothers)
Älskar att vara bakom masken och slippa förutfattade meningar. Mångsidig. Ibland stormar det omkring mig, men jag gillar också att ta det lugnt. Grabben med choklad i, men ingen kula ifrån Österrike. Oftast positiv. Satsar på talang och står på egna ben. Det vore ”störst av allt” att ta hem det här.
Extra ledtrådar: ”Bagage” från min speciella uppväxt, har med sig fotboll och vill ha enkelrum utan alla ”pojkarna”.
Min gissning: Amadeus Sörgard, som jag haft som förslag från dag ett står kvar. Särskilt referensen till Mozart-kulan spikade detta idag. Han spelar fotboll, sjunger bra och så Carola-referensen På egna ben. Och referensen ”pojkarna” är ju fotbollslaget Brommapojkarna, Amadeus moderklubb.
Panelens gissningar:
Måns: Lance Hedman
Pernilla: Filip Lamprecht
Nour: Daniel Zinga
Felix: David Dencik

Cyberninjan.

Cyberninjan – ”Levitating” (Dua Lipa)/”Call Your Girlfriend” (Robyn)
Känner mer och mer att scenen är hennes rätta miljö. Otålig och impulsiv, och funkar bäst solo. Blev störst i Norden inom en sport. Jakten på rekord tog aldrig slut. Provade en magisk dryck som gav henne en ny karriär. Provat mycket framför kameran. Agerat franskt bakverk.
Extra ledtrådar: Velat komma långt, 16 mil. Valde mellan rött och grönt.
Min gissning: Jag står kvar vid förra gissningen Clara Henry. Hon har ju satsat på ultramaraton där 16 mil (100 miles) är en eftertraktad distans. Och ”agerat bakverk” syftar åt att hon spelade rollen som Sara Bernhard i Lasse-Majas Detektivbyrå.
Panelens gissningar:
Måns: Clara Henry
Pernilla: Eva Röse
Nour: Melina Wrede
Felix: Elsa Billgren

Trollkarlen ”Hello” (Adele)/”24K Magic” (Bruno Mars)
Yngre än vad han ser ut, men ändå en veteran. Kan glömma en landslagsplats och det är inte lätt att åldras inom hans område. Regnbågsfärger skymtar förbi. Trots mitt namn var det inte bra att stänga in saker i garderoben. Sjöng ut för hela svenska folket, det var rena medicinen. Pokerspel, ”blivit en brobyggare”. Medlem i fint sällskap. ”I mitt senaste uppdrag var jag en riktig nolla men skulle gärna bli en dubbelnolla”. ”33 magiska sagor”. Verkar ha barn både i jobbet och privat. Räknas ibland som en föredetting.
Extra ledtrådar: Verkar ha tränat andra, träffat panelen förr och en känner han väl (en har gått i hans fotspår)…
Min gissning: Det känns ju som en fotbollsspelare men jag har ingen aning längre, Jesper Blomkvist? Sjunger han så bra? Skulle det kunna vara Niclas Wahlgren? Han tränar andra, Pernilla har ju bokstavligen gått i hans fotspår och han har släppt en skiva som heter Pokerface. Har barn, räknas väl lite som en föredetting och ser ju yngre ut än sina 56 år.
Panelens gissningar:
Måns: Dragomir Mirsic
Pernilla: Baren-Håkan
Nour: Antonio Hysén
Felix: Rob eller Raz