Nej, nu börjar jag faktiskt ledsna på den här trötta gissningsleken.  Man sitter i veckor och gissar på…Malin Berghagen! Det är inte jätterafflande när yogadonnan, Lill-Babs-dottern och ”Paula” i Rederiet drar av sig lodjurhuvudet liksom. Är inte detta en tv-succé av rang? Hur kunde man inte få in roligare namn än så här? Zzz.

Men värst är ledtrådarna i år. Jag köper också rakt av att det var för lätt i fjol, men vad är det för ledtrådar man sitter och suger i sig framför tv:n? Jaha, Lokatten har träffat…ABBA...? Det är det väl hur många som helst i Kändissverige som gjort?  Under kvällens program serverades vi också skitledtrådar som ”jag var i Globen när Sverige vann hockeyguld på hemmaplan”, ”Min stora dröm var att bli dragshowartist”, ”Jag har bott i sex länder”. och ”Min pappa ville att jag skulle bli präst”.
Men HERREGUD? Hur fan ska man kunna gissa nåt rimligt på sånt intetsägande dravel?
Malin Berghagen avmaskades alltså, och det var ju Pernilla på kornet för ett tag sen. Bra Pernie!
Men samma sak där. Vad är det för ledtrådar? ”Jaha, Mick Jagger har sprungit förbi henne en gång. Jamen vad bra då gissar jag på Malin B!” Urdumt.

Nåja, här är kvällens mesta ledtrådar och min gissning på varje figur:

Sjöjungfrun – ”The Greatest Show” (Panic at the Disco)
Ledtrådar: Har varit med som saker som inte ens kan beskrivas i sånger. Har aldrig haft ett vanligt jobb. Älskar att regissera sin egen tillvaro. Varit med i en prisad tv-serie, dök upp i en av Felix serier. Älskar ishockey. ”till alla er som supportar er i den här tävlingen vill jag ge en vit ros. Vi står alla ensamma så släpp inte taget”
Smygfilmat: ”Jag har haft flera namn men mitt verkliga namn låter overkligt”, ”Jag är förvånad att inte ens Måns känner igen mig”, ”För nån med hjärtesorg är det här hotellet rena paradiset”.
Min gissning: Men kan juryn sluta tro att det är en kvinna! Det hör man ju direkt att detta inte är en kvinna. Det är ju Yohio! Hjärtesångshotellet är ju Heartbreak Hotel.
Panelens gissningar:
Måns: Malin Åkerman
Pernilla: Anine Bing
Nour: Christer Lindarw
Felix: Tone Bekkestad

Sagoträdet ”Come Toghether” (Beatles)
Ledtrådar: Att det här trädet inte blivit avverkat är nästan ett fall för den största nyhetsbyrån. Ett skämt har blivit verklighet i hans liv.En gång fick jag en glad tenor att gråta. Sagan om årsringen. Har vunnit tunga priser i två branscher. I mitt yrke blev det lätt mycket alkohol, och det blev det för denne. Varit nära döden.
Smygfilmad ledtrådar: ”Jag brukar ha koll på mina mått”, ”Trots jobbet har jag aldrig haft en riktig kagge”, ”En kofta fick mig att tänka på mitt ursprung”
Min gissning: Det skriker ju författare om denna person, men vem hundan är det. Vi får ju inte så bra ledtrådar heller. Allt handlar ju bara om hur gärna den här personen vill stå på scenen. TT är väl den största nyhetsbyrån? Initialerna TT? Tomas Tengby? Han har ju en sjungande brorsa också.
Panelens gissningar:
Måns: Dolph Lundgren
Pernilla: Morgan Alling
Nour: Mauro Scocco
Felix: Anders Landström

Mjukglassen – ”Boys” (Lizzo)
Ledtrådar: Första gången jag är med tv helt osminkad. Mitt liv har inte varit en dans på rosor. Jag kan fokusera på mig själv ibland, men har bra energi. Gjorde dåliga val tidigt i livet och blev hemlös ett tag. Då var det inte muntert på alla möten. Något som blev barnförbjudet blev också en del av min vardag, tur att inte storebror såg. Annars har barnen varit viktiga, utan dem hade jag inte haft den roll jag har i dag.  Hade flyt som hittade kärleken ”av alla boys var han den som fick mig att flyta”. Sanna mina ord i kväll kommer mitt performance få er att tända till.
Smygfilmade ledtrådar: Köper tatueringstidning, läppstift, skraplott och kaffe. ”Jag har tur i både kärlek och spel” ”Jag spelar en annan typ av spel där jag har kontroll.”
Min gissning: Linda Rosing? Dans på rosor, Big Brother-referensen och har ju flera barn som grundat henne. Men det känns som en yngre tjej: Är det Arantxa ändå? Hon ledde ju Big Brother med Malin Stenbäck.
Panelens gissningar:
Måns: Sanna Bråding
Pernilla: Carolina Gynning
Nour: Molly Hammar
Felix: Dr Mouna