Jamen visst! Det var Clara Henry som dolde sig bakom den spänstiga Cyberninjan. Det var jag på kornet för ett par veckor sedan när Grafitti-referensen dök upp (GP:s ungdomsredaktion där Clara jobbade som ung…yngre!). Snygg insats tycker jag, och det har varit kul att följa hennes dansanta val i programmet. Bäst var Clara när hon gjorde ABBA:s vemodiga Lay All Your Love On Me.

I övrigt tycker jag inte alls om det här greppet med att en polare kommer in. Det blir rörigt när man ska gissa på polarens identitet samtidigt som man försöker klura på själva deltagarens identitet.
Och kvällens mest meningslösa ”ledtråd” var Trollkarlens polare som skrämde barnbarnen med en tomtemask. Jaha, men det klargjorde ju allt. Zzz.

Det är fortfarande väldigt svårt att tyda vilka som är kvar inför nästa vecka då TVÅ deltagare lämnar. Men jag försöker mig på en gissning:

Mjukglassen ”Bootylicious”
Ledtrådar: Mjukglassens polare spelar flöjt, har noter, kunde inte bortse från det han har i blodet /röda fotbollsskor), Mjukglassens specialitet: Tacos med räksallad/skagen? Polaren bjuder sen på norsk brunost. Mjukglassen ger Nour en Guldbiljett till en finalfest.
Min gissning: Jag tror fortfarande på Arantxa Alvarez. Hon har ju sidekickat i Idol (guldbiljett-referensen) och det låter som henne när Mjukglassen sjunger.

Trollkarlen ”Theres Nothing Holding Me Back”
Ledtrådar: Polaren verkar också hålla på ett gulsvart lag. AIK? Har pratat kalsonger med Kungen.
Ger Pernilla ett par röda änglavingar.
Min gissning: Skulle det kunna vara Börje Salming ändå? Spelat i AIK och Detroit Red Wings. Ja, kör på det!

Sjöjungfrun ”Step Up”
Ledtrådar: Polaren har vandrat mellan olika världar, New York-ledtrådar, polaren har gjort ”klipp”. Måns fick en brustet hjärta av Sjöjungfrun.
Min gissning: Jag är fortfarande helt övertygad om att det här är Yohio och kan för mitt liv inte fatta varför panelen envisas med att tro att det är en kvinna. Jag tycker rösten är väldigt maskulin.

Spelmannen.

Spelmannen ”Wicked Games”
Ledtrådar: Det fanns ju inga oklarheter kring att Spelmannen träffade Kalle Moraeus. Fransk ost hos kungen. Slog igenom som ung. Spelmannen verkar ha en känd mamma då han ger Pernilla ett brev från sin kända mamma.
Min gissning: Står kvar vid Amadeus Sörgard ännu mer nu när Pernilla fick brevet om en känd mamma.

Sagoträdet
Ledtrådar: Sagoträdet har sjungit nationalsång förr och då imponerades polaren stort. De två vännerna har tillbringat mycket tid tillsammans där polaren inte fick kliva in i sin paradroll. Trumpinnar.
Min gissning: Nej men jag gissar fasiken på Kicken ändå.