Den 3 juni är det dags för Dancing Queen att lätta ankar och styra ut på Östersjön med en hel båt fylld av partyglada människor som kommer att shoppa, äta gott, umgås, karaoke-sjunga, dejta och framförallt dansa loss till dj:s som Fride och Bride.  Sedan tidigare är artistfavoriterna Magnus Carlsson, Andy E och Julia Alfrida klara för kryssen som arrangeras av Anna Högkil och Erik Engebretsen ihop med Viking Line.

Nu sluter ytterligare tre artister upp och hänger på regnbågskryssningen för att uppträda: Mariette, Kristian Kaspersen, och SYLVE. Alla är out´n proud och bidrar till en riktigt färgstark artistuppställning.

Mariette ska i sommar åter ut på Diggiloo-turné och befäster därmed sin ställning som en av Sveriges mest folkkära öppna artister. Efter fyra Mello-deltaganden, där hon alltid gått till final längtar vi efter att få se den nyblivna mamman på scenen.

SYLVE  har sedan 2020 släppt flera singlar, Sommartid (Ett annat vi), Pride-duetten Legacy med Julia Alfrida och Can’t Get Into the Spirit med Kristin Amparo. I sommar släpper SYLVE sin första engelska sololåt Better Clothes som nu kommer att förhandsspelas på Dancing Queen.

Kristian Kaspersen har  länge tagit upp queer tematik i sina låtar och sedan han debuterade 2012 med singeln Queer at Heart har han gjort dansant radiopop där om bögkultur, identitetssökande och sex. Snart kommer albumet 2nd Time Around (2022) som vi kommer får höra material ifrån.