Men på riktigt? Arantxa Alvarez var alltså ”Mjukglassen”?
Det är obegripligt att TV4 inte kan få bättre kändisar till den här säsongen av ett av årets mest sedda tv-succéer? Vad är det man sitter och gissar på vecka efter vecka? En programledare till Unmasked Singer?

Och ledtrådarna är ju som jag skrivit tidigare bortom vilseledande och omöjliga. Som i Arantxas fall: Ledtråden ”har jobbat med ABBA” var alltså att hon programledde supergruppens albumsläpp i sociala medier från Grönan i höstas?  Och Mello-referensen att hon suttit i Mello-juryn? En jury som knappt de mest inbitna Mello-fansen har koll på. Alltså, det finns ju inga gränser för hur orimliga dessa ledtrådar är!

Jag känner mig som en trasig LP-skiva men efter förra säsongens lite för lätta ledtrådar är det ju bara ledtrådar som vilseleder eller knappt säger nåt alls. Och vad är det för deltagare? När folk knappt känner till vad personerna gjort är det ju urtrist att gissa på dem. Jag skulle vilja veta hur många av de som satt framför tv-apparaterna som tyckte att det var ett ”wow-moment” när Arantxa drog av sig mjukglasstoppen liksom. Att hon kan sjunga och är en duktig performer säger jag inget om, men om jag ska ägna två timmar varje fredag åt det här programmet så vill jag fan ha en större playoff än en Big Brother-programledare.

Då var ”Sjöjungfrun” betydligt roligare. Yohio har visat att han är mer än bara en kul manga-figur från Melodifestivalen. Det är ett urkul val att han valde en kvinnligt kodad dräkt och det har ju satt myror i huvudet på juryn som pendlat mellan att gissa på både män och kvinnor. Dessutom i snygga nummer och kul låtval.

Nu återstår alltså Spelmannen, Trollkarlen och Sagoträdet. Och ska man tro den läckta listan som jag nu såg i veckan på vilka deltagare som gömmer sig bakom maskerna på dessa så känner jag mig redo att kasta in handduken. Det är inga upphetsande namn, och dessutom i två av fallen två namn som jag ens undrar om folk har koll på. Då blir det ju som sagt mindre kul när de tar av sig masken.

Den stora behållningen är däremot om folk man inte trodde kunde sjunga visar sig vara svinduktiga, som i Anders Bagge-fallet. Av de tre som är kvar finns tydligen en Bagge, som folk lär bli överraskade av. Och det blir kul om det visar sig stämma. Men mer om det nästa vecka. Om jag sitter kvar framför tv:n då.