Då var det klart. TMS-mästaren, eller mästarna i detta fall, är utsedda. Och det var ju såklart svårgissat in i det sista. Precis som hela säsongen. Huuuur kunde Pernilla få till norska duon Marcus & Martinus när hon knappt har koll på vad hon åt tillfrukost? Måste finnas en bra detektiv i hennes loge.

Men vi börjar bakifrån (jaja, fniss fniss).
Trollkarlen visade sig vara Rennie Mirro, denne showman de luxe som medverkat i alltifrån musikaler som Singing in The Rain till Grease, programlett och släppt musik. En otrolig stjärna med en grym röst, men ingen som hela Sverige har koll på. Om man har koll på Mirros karriär var det ju svårt nog med alla ben som kastades ut för att man skulle tro att han är en fotbollspelare. Och bortom det: Jaha, okej han har träffat Börje Salming på en strand i Thailand. Och dansat med bilkalsonger inför Kungen när en postterminal invigdes. Nej, men alltså….
Men hatten av för Rennie som gjort ett strålande jobb i sin Trollkarls-dräkt.

Jag är imponerad av Tareq Taylor men samma sak där ”jobbat på en restaurang där det var strippklubb”. Alltså det är ju ledtrådar som INGEN någonsin kan ta till sig. Att Tareq kunde sjunga så bra var kul att höra och han ÄR ju ett bra namn som många sett på tv i väldigt många år och som är på tapeten titt som tätt. Bra bokning! Detta är ju TMS när det är som bäst: Ett folkkärt namn som överraskar med en bra röst.

Men alltså, vinnaren: Spelmannen. Denne figur som imponerad sångmässigt hela säsongen vann nu hela rasket och visade sig vara norska duon Marcus & Martinus. Eh? Så kan man ju inte göra!
Alltså, ingen skugga må falla på deras insatser, men  jag tycker inte att det håller att de växlat roller och att en har ”legat i positivet” medan den andra har sjungit. Det är för vilseledande. Om det är två personer vill jag veta det. Det är ju fasiken helt omöjligt annars. Jag känner mig lurad och vill ha min tid tillbaka!
Dessutom: Hur många i Sverige har koll på tvillingduon? De har  haft en hit eller två och sjungit i Lotta på Liseberg. Men i övrigt finns det ju inget en vanlig sofftittare kan ta det på! Ursvårt. Hela programmet bygger väl lite på att det ska bli ett wow-moment när de tar av sig masken men jag undrar hur många som ikväll ba: Va?
Men vi kan väl gratulera duon till Melodifestivalen 2023. De är utan tvekan årets Bagge, och med tanke på den talang de visat här SKA de ha en låt. Heja M&M, men buu för konceptet.

Om programmet kommer tillbaka nästa år? Säkert. Folk verkar gilla det och David och panelen är mysigt underhållande. Men jag är klar med det här. Om de inte skramlar fram mer namnkunniga kändisar och framförallt, hittar nån som skriver rimligare ledtrådar som inte bara stjälper och missvisar.

XOXO/ TMS: The Missnöjd Skribent.