Den tidigare Oscarbelönade skådespelaren Kevin Spacey försvann ut ur Hollywoods värme blixtsnabbt efter att ha anklagats för att ha begått sexuella övergrepp. Den första att träda fram med anklagelser mot Spacey var skådespelaren Anthony Rapp. Sedan dess har över 30 fler män trätt fram med anklagelser.

Under Metoo var Spacey huvudrollsinnehavare i den populära dramaserien House of Cards som han sedan sparkades från. Förra året framkom det att Spacey även tvingats betala 270 miljoner kronor till produktionsbolaget bakom serien för att ha brutit mot sitt kontrakt under inspelningarna genom oprofessionellt beteende.

2019 stod Spacey åtalad för ett av de övergreppen som han anklagats för, men fallet lades ner efter att målsäganden plötsligt gått bort. Och nu är det alltså dags igen. Igår meddelade en domstol i Storbritannien att de väcker åtal mot Spacey för fyra fall av sexuella övergrepp på tre olika män.

Övergreppen ska ha skett mellan 2005 och 2013 i London och Gloucestershire. Bland annat ska Spacey ha ”förorsakat att en person utsattes för penetrerande sexuell aktivitet utan samtycke”.