Prideorkesten bjuder in till operakonsert

Prideorkestern, som ni kanske känner igen från Pride Sthlm, har nu blivit en ideelle förening och hoppas nu på att kunna spela lite mer kontinuerligt och inte bara under Priden. Mannen bakom föreningen är Magnus Wretblad han säger att Prideorkestern är till för att spela för ett öppnare samhälle.
– Vi ser ett hårdare samhällsklimat inte bara i Sverige utan även i andra länder. Ryssland, Uganda och Frankrike är bara några exempel. Vi i Prideorkestern vill spela för ett öppnare och mer tolerant samhälle och göra vad vi kan här hemma i Sverige, säger Magnus.

För att få spela i orkestern krävs det viss utbildning, antingen att man är musiklärare eller att man är yrkesmusiker men egentligen så är det kvalitén som spelar störst roll. I Tyska Kyrkan på lördag kommer det att vara både stråk- och blåsinstrument och fem stycken operasångerskor. Det är väldigt många som kommer delta vilket är lite speciellt. Det kommer spelas allt ifrån lite nyare verk till gamla 1700-tals stycken.

Mer av Prideorkestern kommer vi få se i sommar på Gotland. Där kommer de bjuda på Hans och Greta av Humperdinck i en bearbetad tappning.