Sommarens stora streaming-succé Stranger Things har slagit tittarrekord för Netflix och blivit en riktigt ”must-see”. Seriens fjärde säsong har blivit vida populär över hela världen och nominerades nyligen till en Emmy för Bästa drama-serie.

En av seriens stora snackisar har varit den varsamt berättade storyn om Will som antyder att han är annorlunda, och inte känner igen sig i sina vänners utveckling från barn till ung vuxen. Och relationen med bästisen Mike har fått sig en törn.
Tidigare i veckan skrev QX om just detta då killen som spelar Will, Noah Schnapp, skrev på Twitter att vi kommer får se en komma-ut-scen.

Och under fredagen bekräftade han Wills sexualitet i en intervju med nöjestidningen Variety .
– Nu är det 100 procent klart att han är gay och att han älskar Mike, Men det har varit en långsam berättelse. Jag tycker den är gjord på ett så vackert sätt, för det är så enkelt att helt plötsligt ”göra” en karaktär gay.

Noah Schnapp berättar att det är rätt uppenbart att Will har känslor för Mike, och att tittarna känt igen sig i Wills story.
– Många kommer fram och berättar att de gillar Will och känner igen sig, just för att han känns äkta.

Och, vi kommer definitivt får mer av Will´s story i den femte och avslutande säsongen av Stranger Things.
The Duffers (bröderna bakom serien) säger att det ska fokusera ännu mer på Will och bygga den här storyn. Jag tycker det ska bli jättespännande, säger Noah Schnapp till Variety.

Den sista säsongen av Stranger Things ska skrivas i höst och spelas in nästa år med release 2024.