Glada nyheter för alla gamers där ute som fortfarande skapar sig små låtsasliv i The Sims (men hej, vi dömer ingen). Det populära spelet har efter 22 år och kanske fem tusen expansioner blivit ”den mest inkluderande spelfranchisen”, enligt sajten Inverse – och nu blir simmarna ännu mer regnbågsfärgade.

Det har sedan länge varit möjligt att para ihop män med andra män och kvinnor med kvinnor i den digitala Sims-världen, till hbtq-spelarnas förtjusning.

I slutet av månaden släpps en uppdatering som öppnar upp för ännu mer experimenterande på kärleks- och sexfronten. Man ska till exempel kunna välja om ens karaktär ska attraheras av ”män”, ”kvinnor”, ”båda” eller ”inga”, om hen är öppen för ett förhållande eller mest vill strula runt, eller kanske är asexuell. Det påverkar i sin tur hur de bemöter flörtiga närmanden under spelets gång.

Nyligen kom möjligheten att addera valfria pronomen (inklusive they/them) på sina karaktärer (även om det ännu inte finns något alternativ för att skapa exempelvis en ickebinär sim).

Utvecklaren Maxis gör förändringarna med hjälp från hbtq-organisationerna GLAAD och It Gets Better, skriver Mashable. I samma veva släpps en High School-expansion där spelarna kan få återuppleva de ljuva, kaotiska tonåren med känslor och hormoner som spirar åt alla håll.