Det gifta paret Micke och Daniel Silkesjöö har varit tillsammans i 7,5 år. Båda delar ett starkt musikintresse vilket ledde till deras första gemensamma singel Lifeforce som QX uppmärksammade förra året. Nu följs den upp av en nysläppt EP med fem nya låtar. EP:n Our Love är parets berättelse om hur de träffades och vägen fram till idag.

– Vi försöker beskriva känslan av att äntligen våga komma ut, träffa någon och att det visar sig vara högsta vinsten i kärlekslotteriet. Det utvecklas till att handla om mer än en förälskelse – om sanning, tillit och kärlek, berättar Micke och Daniel.

– Med dessa låtar vill vi förmedla att vem som helst kan vinna högsta vinsten – helt plötsligt är den bara där, oavsett hur livet ser ut just nu.

Inspirerade av bland andra David Bowie, Queen och Eva Dahlgren beskriver de sin genre som ”elektronisk drömpop”.

– Vi gillar synthar och effekter som ger ett drömskt djup i ljudbilden. En kompis till oss sa att vi gör ”något eget och artsy” och det ringar in oss ganska bra!

Vad hoppas ni uppnå med musiken?
– Vi vill för det första ha roligt tillsammans och skapa med varandra i ett kreativt flöde. Sen vill vi också förmedla känslor till våra lyssnare genom vår musik, vare sig det är att man vill dansa, skratta, gråta eller bara känna en enorm kärlek. Alla känslor är tillåtna!