Inte minst trängdes folk framför scenerna, där Tallest Man on Earth, First Aid Kit och Tame Impala var de namn som lockade de största skarorna,och när Vargas & Lagola sköt av fyrverkerier och konfettiregn till Sun is Shining blev det nästan Summerburst-feeling.

Men var det där man hittade det bästa partyt? Nej, det stod två queer-artister för!
Först verkade Way Out West-ledningen gravt underskattat Daniela Rathanas popularitet, för det kändes inte som om hälften av hennes fans fick plats i Linné-tältet, men jäklar vilket drag det blev! När hon både sjöng Maggio och släpade upp Oskar Linnros på scen var partyt totalt, dansen ville aldrig sluta och folk svimmade framför scenen. Vilken succé!

Frågan är dock om inte kvällens bästa spelning gjordes av QX Augustis omslags-stjärna BELL?
Eller egentligen är det ingen fråga. BELL ägde! Hon kallades in med en dags varsel efter ett återbud (och fanns därför inte med i vår sammanställning igår) men det verkar inte påverkat hennes fans, som flockades framför den minsta scenen på Höjden. Och det verkar absolut inte ha påverkat Bell, som självsäkert brände av den ena sköna poplåten framför den andra (att mixa ihop Mr Cool med ABBA? Genialt!) och som självklart fick den ljumma sommarnatten i Slottsskogen att explodera med hiten Missförstått i dubbel upplaga på slutet. Fantastiskt, och lita på att vi kommer att få se ännu mera av Bell, på ännu större scener, framöver!

Kvällens överraskning stod annars Molly Sandén för som oannonserad gick upp på scenen i VIP:en och brände av Oscarsnominerade Husavik framför en lyrisk publik.

Idag fortsätter festivalen med bland annat LÉON, Perfume Genius, Kite, Princess Nokia, Chance the Rapper, Tove Styrke och Nick Cave & The Bad Seeds.