Hon skulle kunna vara en orientalisk ninja, för där står hon i sitt guldaktiga klädesplagg med snirkliga mönster på och ser stencool ut. Men efter vidare efterforskning visar det sig att hon är en av Sveriges mest rutinerade nöjespampar. I augusti blir Ingmari Pagenkemper Södra Teaterns nya ledare.

Hon har arbetat 20 år i nöjesbranschen, bland annat som producent för Stockholms Kulturfestival, som nöjeschef på Berns och nu närmast kommer hon från Hamburger Börs, där hon är vd.

Hur kommer det sig att du lyckats hålla dig kvar så länge?
– Jag har bra relationer med unga. De ger mig input. Själv orkar jag inte springa på nattklubbar fem dagar i veckan, så som jag gjorde förr i tiden. De unga har koll på vad som händer. Jag är egentligen ganska gammal, fyllde 44 nyligen. Så de kallar mig en cool tant. Jag trivs bra med det epitetet!

Vad är det som är så kul med nöjesbranschen?
– Jag har funderat på det. Det kanske låter blödigt, men jag vill ge människor en stunds avkoppling. En flykt från verkligheten.

Hon berättar att hon arbetar för att låta alla människor mötas.
– Min uppgift är att locka personer från förorten, unga, gamla och givetvis hbtq-personer. Det är lite tråkigt att det ska behöva finnas speciella hbtq-klubbar, som bara kör en gång i månaden. Alla måste känna sig välkomna. Alltid!

Jag har hört att flator gillar teater. Är det bra att gå till Södra Teatern om man vill hooka upp?
– Haha. Jag vet inte om flator gillar teater mer än andra. Men det kommer säkert vara ett bra raggningsställe. Jag är själv singel, så jag försöker på de flesta ställena, på teatern till exempel. Men Konsum funkar också bra.

Vad utmärker dig som chef?
– Jag ser till att föregå med gott exempel. Jag har inga problem med att plocka upp fimpar, eller ta bort glas från bordet. Alla måste också inse att alla i en organisation är lika viktiga. Är diskaren borta, brakar det ihop. Alla ska också veta vad det kostar att inte släcka i omklädningsrummet, fem dagar i veckan.

Jag läste en intervju med dig där det stod att du bara har en väninna …
– Nu är jag nog uppe i tre vänner, haha. Men jag har miljarder bekanta och det blir massor med kindpussar. Det är tuffare med riktigt nära vänner, arbetstiderna är grymma och när alla andra är lediga, jobbar jag. Fast jag trivs. Jag är den coola gamla tanten helt enkelt!

Namn: Ingmari Pagenkemper
Ålder: 44 år
Drömmer om: Min sju veckors långa semester i sommar. Det är första gången jag är ledig så länge!
Gillar: Att träffa nya människor, hänga med min bästis och att sjunga med i låtar
Äter: I princip allt, men gärna vegetariskt
Favoritplagg: Min nya kostym från Hope och mina urfula Birkenstock
Lyssnar på: Macklemore & Ryan Lewis, La India, Souad Massi, Skudge, Edith Piaf, Melo och Kim Cesarion
Leker: That’s for me to know, and for you to find out